×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ανοιγμα Βενιζέλου σε ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

11 Αυγούστου 2013 12:56

Οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την μεγάλη δημοκρατική παράταξη, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και την ευρύτερη Κεντροαριστερά δημιουργούν το πεδίο για επαπροσέγγιση με πρόσωπα

και ομάδες που μοιράζονται τις ίδιες αξιακές αναφορές και προτάγματα, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανοιγμα Βενιζέλου σε ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία του με την Νέα Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, ο κ.Βενιζέλος είπε:

Για την αντοχή της κυβέρνησης και την συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά:

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή γιατί είναι εθνικά και κοινωνικά υπεύθυνη. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε μόνο του το βάρος της πρώτης φάσης, που ήταν σοκαριστική για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, που δεν είχαν φανταστεί μια κρίση τέτοιου βάθους και έντασης. ... Με τον κ. Σαμαρά έχουμε καθημερινή στενή συνεργασία με καθαρούς όρους και με σαφείς εθνικούς στόχους. Έχουμε την ίδια αγωνία και την ίδια επιδίωξη: να βγει η πατρίδα οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη. Αυτό δεν αναιρεί τις διαφορετικές πολιτικές μας ταυτότητες.

Για τη συνεργασία με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της 3ης Σεπτέμβρη:

Όσα αποφασίστηκαν ομόφωνα στο Συνέδριο του Μαρτίου ισχύουν και εφαρμόζονται. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της προοδευτικής προοπτικής της χώρας. ... Αυτό χωρά όλους εκείνους -πρόσωπα, ομάδες, κινήσεις- που έχουν την ίδια αγωνία, τις ίδιες αξιακές αναφορές, τα ίδια προτάγματα.

Για το αν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ένα πιθανό νέο «κούρεμα»:

Προφανώς είναι βιώσιμο ως σύστημα αριθμητικών παραδοχών, γιατί ήδη έχουμε κατακτήσει το εντυπωσιακό διαρθρωτικό πλεόνασμα ... μέχρι τώρα πετύχει μείωση του χρέους μας κατά 130 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 65% του ΑΕΠ (τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ιστορικά παγκοσμίως) και ότι το μέσο επιτόκιο του ελληνικού δημοσίου χρέους είναι μετά τους χειρισμούς μας περίπου 2,3%, δηλαδή εντυπωσιακά μικρό.

Για τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ:

Τα σενάρια αυτά έκαναν τεράστια ζημιά όχι μόνον σε βάρος της Ελλάδας υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας, αλλά και σε βάρος συνολικά της Ευρωζώνης. Ευτυχώς τώρα σταμάτησε η ανακύκλωσή τους. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι όχι μόνον τα δάνεια αλλά και η συνολική έκθεση της Ευρωζώνης στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλη για να παίζει ρόλο οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο, το οποίο είναι πρακτικά ανόητο.

Για την άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας:

Η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο.

Για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων:

Τυχόν απολύσεις προβλέπονται σε ελάχιστο αριθμό, με πλήρεις εγγυήσεις. Κανένας δημόσιος υπάλληλος ή εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα που κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ... Αξιολόγηση με καθαρά, απλά, δίκαια κριτήρια και θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας και αντικειμενικότητας. Το 1994 το ΑΣΕΠ ήταν καινοτομία, τώρα είναι αυτονόητη εγγύηση. Έτσι θα γίνει και με την κινητικότητα και την αξιολόγηση

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos