×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέσπασε κόντρα για τους πλειστηριασμούς

13 Αυγούστου 2013 14:19

Εναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προκαλεί η συζήτηση για το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είπε, χθες, κατηγορηματικά «όχι», μετά τις δηλώσεις που έκαναν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, όσο και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης. Ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα άρσης της απαγόρευσης για όσους βρίσκονται σε θέση αδυναμίας, ενώ ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας, όπως είπε, τις προσωπικές του απόψεις, τάχθηκε υπέρ τού να ανοίξει η συζήτηση, λέγοντας πως όσοι λένε «ανελαστικά» όχι θα αναλάβουν ακέραια την ευθύνη.

Τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιώντας την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο».

Η Κουμουνδούρου εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών, ενώ δύο κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Νίκος Βούτσης, παρενέβησαν κάνοντας λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην άρση των πλειστηριασμών.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM εκτίμησε ότι «εάν επιχειρήσει πράγματι -η κυβέρνηση- να εφαρμόσει το σχέδιο των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, θα υποστεί πιθανά το 'πολιτικό ατύχημα' που απευχόταν...».

Την ίδια πολιτική εκτίμηση έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης -συνέντευξη στον ΣΚΑΪ- καθώς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδεσμευτεί, με επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών και της κυβέρνησης και της ΝΔ, από την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση πλειστηριασμών.

Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει πλειοψηφία μέσα στη Βουλή ικανή να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», εκτός και αν «επιχειρήσουν να συμμορφωθούν σε αυτό το θέμα με τις απαιτήσεις της τρόικας, όπως καλλιεργούν το έδαφος ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Σκορδάς και παλαιότερα ο κ. Βορίδης, τότε θα δημιουργηθεί κυβερνητική και πολιτική κρίση».

Στο ενδεχόμενο αυτό, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, «αν κάνουν τα χατίρια της τρόικας, μπορεί να έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις» προσθέτοντας ότι οι αντοχές της πλειοψηφίας της κοινωνίας που δεν ανήκει στα ρετιρέ έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Κατηγορηματικό «όχι» εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης λέγοντας πως «το κράτος οφείλει να παρατείνει την απαγόρευση των πλειστηριασμών έως το 2015 και να προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια».

Την παράταση της απαγόρευσης ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, ενώ το ΚΚΕ τόνισε πως πρέπει να σημάνει συναγερμός στον λαό και να αντιδράσουν μαζικά οι πολίτες.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr