×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κυβέρνηση κυνισμού και υποκρισίας

09 Σεπτεμβρίου 2013 09:46

Την τακτική της ολομέτωπης επίθεσης στην κυβέρνηση, ακυρώνοντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για «ελπίδα... story», επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει το κατά την Κουμουνδούρου «δόγμα του σοκ», στο ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης από μία αριστερή κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υιοθετώντας την παραδοχή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δηλώνει μεν ότι δεν επιθυμεί μονομερείς ενέργειες όπως τη στάση πληρωμών, όμως αν εξωθηθεί, δεν υποκρύπτει την πρόθεσή του ότι δεν θα διστάσει...

Μία εβδομάδα πριν ανεβεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου θα παρουσιάσει την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πλεόνασμα κυνισμού» αλλά και υποκρισία απαντώντας στις αναφορές του περί πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη -συμμετείχε στην προχθεσινή διαδήλωση- μίλησε σε προεκλογικούς ρυθμούς, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποδομήσει αναφορές του κ. Σαμαρά, όπως ότι η «Ελλάδα γυρίζει σελίδα», λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό λαό στις περσινές εκλογές, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορεί να το κάνει διαρκώς», είπε μιλώντας στην ΕΤ3 και κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά πως μιλά για επιτυχία, τέλος μνημονίων και πρωτογενές πλεόνασμα σε μια πόλη που «βουλιάζει» στα λουκέτα, στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.

«Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το μόνο στο οποίο λέει αλήθεια ο πρωθυπουργός είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει τον χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας, εξαντλώντας όμως τις τελευταίες απαντοχές του ελληνικού λαού.

«Γι΄ αυτό όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει ή δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός, με τις αντιστάσεις του, με τη δράση του, με τις κινητοποιήσεις του», τόνισε και κατέληξε:

«Ας μη μείνει, λοιπόν, κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Ας ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε έναν αγώνα για να βρεθεί δημοκρατική διέξοδος στο δράμα που ζει ο λαός μας τρία χρόνια τώρα. Εκλογές άμεσα για να βρεθεί διέξοδος, με την κοινωνία όρθια και τη χώρα κυρίαρχη».

Στη συνέντευξή του στην ΕΤ3 ο κ. Τσίπρας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνητικό σχέδιο, αλλά δεν έχει μαγικό ραβδί. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Γ. Δραγασάκης μιλώντας στον «Δρόμο της Αριστεράς» τόνισε ότι «υπάρχει η αυταπάτη των εύκολων και ανώδυνων λύσεων... και πως ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια».

Για το χρέος

Η Κουμουνδούρου έχει επιλέξει να μιλά με «ανοικτά χαρτιά» και φάνηκε και από τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», καθώς, αν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα γίνει δεκτή και από το Βερολίνο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών.

«Οι μονομερείς ενέργειες σε σχέση με την εξυπηρέτηση του χρέους δεν αποτελούν επιθυμία μας, αλλά αν μας εξωθήσουν σε αυτές, δεν θα διστάσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού μας, την ίδια την κυριαρχία της χώρας μας» τόνισε με έμφαση.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως οι δανειστές και οι Γερμανοί θα δεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «γιατί είναι ο μόνος ρεαλιστικός και βιώσιμος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, καθώς όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει ήδη μέχρι σήμερα τρεις φορές την αρχική σύμβαση του 2010 και το χρέος είναι και σήμερα μη βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά, καταθέτοντας την πρόταση για «πάγωμα» των τόκων για μία τετραετία με βάση ρήτρα ανάπτυξης.

Εκτίμησε δε ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση γιατί δεν συμφέρει τους δανειστές να διακινδυνεύσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Επανίδρυση αλλά όχι ολική επαναφορά

Την επανίδρυση της ΕΡΤ, µε το θεσµικό πλαίσιο, τα brand names και τα σήµατα που είχαν οι σταθµοί της, αλλά όχι και ολική επαναφορά στο καθεστώς λειτουργίας της προ της 11ης Ιουνίου, υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε µε απολυµένους της ΕΡΤ3, στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν µπορώ να δεσµευτώ ότι οι ίδιοι οι οποίοι εργάζονταν πριν την 11η Ιουνίου θα συνεχίσουν να δουλεύουν στον σταθµό», είπε όταν ρωτήθηκε από έναν από τους απολυµένους αν αυτή η στάση του συνιστά υπαναχώρηση από την αρχική δέσµευσή του περί επαναφοράς στο καθεστώς πριν από το «λουκέτο».

«Το ότι θέλουµε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ δεν σηµαίνει ότι υιοθετούµε και τις πρακτικές που ασκήθηκαν όλα τα προηγούµενα χρόνια», είπε και υπενθύµισε την κριτική που ασκούσε και ο ίδιος. «Δεν θα µπορεί όπως πριν ο υπουργός να παίρνει τηλέφωνο στον διευθυντή Ειδήσεων και να του υπαγορεύει τι θα µεταδώσει», είπε και µίλησε για άλλο µοντέλο λειτουργίας, που θα βασίζεται στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τους απολυµένους της ΕΡΤ3 να αποδοκιµάζουν τους συναδέλφους τους που υπέβαλαν αίτηση για τη Δηµόσια Τηλεόραση, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και στελέχη της Κουµουνδούρου δεν θα «νοµιµοποιήσουν» τη ΔΤ µε την παρουσία τους σε εκποµπές της.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos