×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Γιάννης Βρούτσης: Μείωση του ποσοστού ανεργίας το β΄ τρίμηνο του 2013 μετά από 48 μήνες...

19 Σεπτεμβρίου 2013 17:39

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Το ποσοστό ανεργίας το β' τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση, για πρώτη φορά μετά από 48 ολόκληρους μήνες, δηλαδή από τα μέσα του 2009 μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, μάλιστα, συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες θετικές καταγραφές των ροών μισθωτής απασχόλησης το ίδιο χρονικό διάστημα - όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» - επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ανεργία «πατάει φρένο» και η αγορά εργασίας δείχνει να σταθεροποιείται.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ανεργία στη χώρα μας παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Σημασία όμως δεν έχουν μόνο οι αριθμοί, αλλά πρωτίστως οι άνθρωποι.

Για αυτό το λόγο, συνεχίζουμε ως κυβέρνηση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και μεθοδικότητα την προσπάθειά μας για τη στήριξη των ανέργων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και το χτίσιμο μιας ανταγωνιστικής οικονο¬μίας που θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos