×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διώξεις-εξπρές για Νεοναζί ζητά το Μαξίμου

22 Σεπτεμβρίου 2013 13:25

H κυβέρνηση προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές σε άρθρα του ποινικού κώδικα, ώστε να μη μένουν ατιμώρητοι για επεισόδια και αδικήματα που έχουν τελέσει βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. κατά συγκεκριμένων προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν διώξεις και για ηθική αυτουργία.

Ο Αντ. Σαμαράς στη σύσκεψη που είχε αργά το απόγευμα της Πέμπτης με τους κ. Αθανασίου και Δένδια ζήτησε άμεσα αποτελέσματα προκειμένου η πολιτεία να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους νεοναζί.

«Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους», φέρεται να είπε στους δύο υπουργούς ο πρωθυπουργός. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι έρευνες της αστυνομίας αλλά και να βγουν από το συρτάρι παλιές υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται χρυσαυγίτες.

Στην εισαγγελέα τα στοιχεία

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η κίνηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να αποστείλει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον φάκελο με τα πλήρη στοιχεία που υπάρχουν για σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει πριν από λίγους μήνες (βλ. Μελιγαλά, Ραφήνα). Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ίσως και μέσα στην εβδομάδα να έχει ολοκληρωθεί η κυβερνητική πρόταση και για τις αλλαγές σε ορισμένα άρθρα του ποινικού κώδικα.

Οι τροποποιήσεις θα έχουν ως στόχο τον εγκλωβισμό και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς θεωρείται ότι πολλοί εξ αυτών ενορχηστρώνουν τα επεισόδια που γίνονται σε διάφορα μέρη της χώρας. Αλλωστε και για τη δολοφονία στο Κερατσίνι οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι υπήρξε εμπλοκή και υψηλόβαθμου κομματικού μέλους.

Τα κείμενα που θα διαμορφωθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση, έτσι ώστε στις αρχές του επόμενου μήνα να έχει υλοποιηθεί η σχετική πρωτοβουλία, μέσα από την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης με την αντιπολίτευση.

Ξεκάθαρες θέσεις

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι τώρα όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις». «Οσοι το αρνηθούν, θα εκτεθούν στα μάτια του ελληνικού λαού», προσέθεταν τα ίδια πρόσωπα.

Στο εσωτερικό της ΝΔ η ηχηρή διαφοροποίηση Αβραμόπουλου χθες έδωσε συνέχεια στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τη θεωρία των δύο άκρων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε σε δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο συνταγματικό τόξο, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τα όσα τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς πάντως έδωσε εντολή χθες να «πέσουν» οι τόνοι και οι υπουργοί να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνον με το έργο τους. Αλλωστε από την Κυριακή η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα ξεκινήσει μια νέα και κατά πολλούς δύσκολη διαπραγμάτευση.

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ

1. Τα πρόσφατα έκτροπα στον Μελιγαλά, με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι μία από τις υποθέσεις που αναμένεται να απασχολήσουν άμεσα τη Δικαιοσύνη.

2. Η απίστευτη επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή κατά του δημάρχου Αθηναίων θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Οπως είχε τότε αποκαλυφθεί, ο Γερμενής, που επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον Γ. Καμίνη, οπλοφορούσε.

3. Στον φάκελο που απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Αρειο Πάγο συμπεριλαμβάνονται τα επεισόδια που προκάλεσαν στελέχη και μέλη του ακροδεξιού κόμματος σε λαϊκές αγορές (Ραφήνα - Μεσολόγγι), εκδιώκοντας μετανάστες.

ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ

Περιμένουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός, αν και ήταν εκείνος που προέβαλε τη θεωρία των δύο άκρων, θεωρεί ότι αυτή την ώρα οι προτεραιότητες του ίδιου αλλά και των κυβερνητικών βουλευτών είναι διαφορετικές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ θεωρούν ότι θα δώσει δείγματα γραφής από τη στάση που θα τηρήσει σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια με πρωταγωνιστές αριστεριστές.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos