×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συλλήψεις Ν. Μιχαλολιάκου, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής

28 Σεπτεμβρίου 2013 11:29

Και για ανθρωποκτονία συνελήφθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Λαγός, εντάλματα για Ν. Μίχο και Χ. Παππά.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν το πρωί, καθώς μετά την εισαγγελική έρευνα στοιχειοθετήθηκαν εντάλματα σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και ανθρωποκτονία. Εκτός των βουλευτών συνελήφθησαν και δέκα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο το πρωί εκτεταμένη επιχείρηση σε όλη την επικράτεια, καθώς απο το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας προέκυψαν στοιχεία σε βάρος 35 στελεχών της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη στο σπίτι του λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπως επίσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα μέλη της οποίας είναι και οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς και Μίχος. Οι κατηγορίες αφορούν σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων μία ανθρωποκτονία στην περιοχή των Πετραλώνων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς κλπ.

Ο βουλευτής της Β Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, συνελήφθη ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στην είσοδο της ΓΑΔΑ. Συνελήφθη επίσης και ο βουλευτής της Β΄Πειραιώς, Ιωάννης Λαγός, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα και για τον Χρήστο Παππά, βουλευτή επικρατείας και τον Νικόλαο Μίχο, βουλευτή Ευβοίας.

Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν άλλα δέκα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos