Τσίπρας: Αχρείαστο το μέτρο της περικοπής συντάξεων

30 Οκτωβρίου 2018 15:07

Τώρα παραδέχθηκε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Αχρείαστο χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το μέτρο της περικοπής συντάξεων στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως είπε «οι δημοσιονομικές μας επιδόσεις είναι τέτοιες που όχι μόνο καθιστούν το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αχρείαστο, αλλά την ίδια στιγμή δίνουν τη δυνατότητα και για μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».

Παράλληλα είπε ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «συζητείται» αν και ο ίδιος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών από τον Νίκο Κοτζιά είχε πει ότι η Κομισιόν «ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητα».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του που ήταν επικεντρωμένη στις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση πρότεινε επίσης την καθιέρωση παγίως αναλογικού εκλογικού συστήματος και την καθιέρωση της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας.

Εξηγώντας τι σημαίνει η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας είπε ότι «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το Κοινοβούλιο, παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερψηφίζεται ταυτόχρονα και άλλος Πρωθυπουργός».

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos