×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Βενιζέλος: Ζητάμε πολιτική υποστήριξη όχι πολιτικές χάρες

15 Ιανουαρίου 2014 00:02

Την ανάγκη πολιτικής υποστήριξης της Ελλάδας από συνομιλητές που αντιλαμβάνονται την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της

κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελιος Βενιζέλος, ο οποίος είχε συνάντηση μίας ώρας στο Παρίσι με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αρλέμ Ντεζίρ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και κυρίως η προετοιμασία των σοσιαλιστών ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, με δεδομένη και την κάμψη της δημοτικότητας του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε συνέντευξη Τύπου, υπό το φως των αποκαλύψεων για την ερωτική του περιπέτεια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σημείωσε ότι ήταν «εξαιρετικά χρήσιμη».

«Μιλήσαμε σε βάθος για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, για τον συσχετισμό των δυνάμεων μεταξύ κρατών, αλλά και μεταξύ πολιτικών αντιλήψεων, στην Ευρώπη, για τον κρίσιμο ρόλο της Γαλλίας και ιδιαίτερα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πανευρωπαϊκά», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα, για την οριστική μας έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, γιατί τώρα χρειαζόμαστε μια πολιτική υποστήριξη. Όχι πολιτικές χάρες, αλλά συνομιλητές πολιτικούς, οι οποίοι να αντιλαμβάνονται τα τεχνικά και αριθμητικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας».

«Μιλήσαμε για τα σχήματα που διαμορφώνονται, για τη σημασία που έχουν οι δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές στην Ελλάδα, αλλά φυσικά και στη Γαλλία», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε ερώτημα του Αθηναϊκού πρακτορείου για το πώς βλέπει τη φιλελεύθερη στροφή που εκτιμάται ότι έχει κάνει ο Φρανσουά Ολάντ, ύστερα από τις εξαγγελίες του για ένα "Σύμφωνο Ευθύνης" με τις επιχειρήσεις, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Ο πολιτικός φιλελευθερισμός είναι ένα στοιχείο της ιδεολογίας και των αξιών των Ευρωπαίων σοσιαλιστών. Θα πρέπει να κάνουμε, πάντα, τη διάκριση ανάμεσα στον πολιτικό φιλελευθερισμό και τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό. Σε οικονομικό επίπεδο, λειτουργούμε μέσα σε μια ελεύθερη παγκόσμια αγορά, αλλά βεβαίως υπάρχει πάντα η κοινωνική διάσταση, υπάρχει ο κρίσιμος ρόλος των κοινωνικών εταίρων. Πάντα έχει σημασία ο διάλογος και η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Οι κοινωνικές συμφωνίες παίζουν κρίσιμο ρόλο».

«Εμείς θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση και αναδιοργάνωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, το οποίο πέρασε μια πολύ βαθειά κρίση, δημοσιονομική και δημογραφική. Αυτά είναι θεμελιώδη στοιχεία της σοσιαλιστικής πρότασης για την Ευρώπη», προσέθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να σχολιάσει από το Παρίσι, την κίνηση των «58» για ένα κεντροαριστερό σχήμα ευρύτερων συνεργασιών που έχει στόχο ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, δηλώνοντας μόνο «εμείς παραμένουμε ανοιχτοί».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε τη γαλλική Γερουσία και παρουσίασε ενώπιον των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας.

Αύριο Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί για την Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos