Στον Βαρθολομαίο ο Γαβρόγλου για τη συμφωνία -Μετά τη δυσαρέσκεια του Πατριαρχείου

10 Νοεμβρίου 2018 12:38

Ο Κώστας Γαβρόγλου ενημερώνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την «πρόθεση» συμφωνίας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο υπουργός Παιδείας προσήλθε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες αφότου εκφράσθηκε δυσαρέσκεια από το Φανάρι για τα όσα ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε την Παρασκευή την πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θέλει περισσότερες διευκρινίσεις για τα όσα συμφώνησαν Τσίπρας- Ιερώνυμος.

Αυτό που θέλει το Φανάρι να ξεκαθαριστεί είναι αν η συμφωνία αφορά μόνο την Εκκλησία της Ελλάδας, ή και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που υπάγονται απευθείας στο Πατριαρχείο. Ο κ. Γαβρόγλου, ως αρμόδιος υπουργός, αναμένεται να εξηγήσει αυτά τα ζητήματα στον κ. Βαρθολομαίο.

Αν και από το υπουργείο Παιδείας τόνιζαν, τόσο στην ανακοίνωση για το ταξίδι του κ. Γαβρόγλου το βράδυ της Παρασκευής, όσο και με ανάρτηση στο Twitter το πρωί του Σαββάτου, ότι η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ήταν προγραμματισμένη, πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι αυτή επισπεύσθηκε, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που επικαλείται το ΑΠΕ, όταν το Φανάρι ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τις θέσει υπόψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ' αυτών.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos