×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ισχυρό χαρτί ο Αντώνης Σαμαράς για την ανατροπή

30 Ιανουαρίου 2014 12:21

Ως το «ισχυρό χαρτί» του κυβερνώντος κόμματος προβάλλεται πλέον από τη ΝΔ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος και αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος για την ανατροπή της δημοσκοπικής εικόνας που εμφανίζει σήμερα το κόμμα του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου παραδόθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και οι τελευταίες μετρήσεις, πιστεύουν μετά και από την ανάλυση των ποιοτικών και ποσοτικών ευρημάτων ότι οι καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Σαμαρά σε συνδυασμό με κινήσεις που θα επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι τα «δύσκολα πέρασαν» θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο.

Η στρατηγική της κυβέρνησης, που έχει σαφώς και έντονο «προεκλογικό χρώμα», έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται και μέσω των παρεμβάσεων του κ. Σαμαρά αλλά και των ανακοινώσεων που γίνονται για σειρά θεμάτων που απασχολούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι αγρότες. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει ένας «βομβαρδισμός» θετικών ειδήσεων, αποτέλεσμα -όπως επισημαίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου- των θυσιών των πολιτών την 4ετία που πέρασε. Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς «βγαίνει» από το πρωθυπουργικό γραφείο και δείχνει (όπως στην περίπτωση της Κεφαλονιάς) να προτιμά την απευθείας επαφή με τους πολίτες και την «επιτόπου» διάγνωση των προβλημάτων από τον ίδιο.

Την ίδια ώρα, είναι σαφές ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να επαναφέρει το αίσθημα της αισιοδοξίας στους πολίτες και προβάλλει σταθερά τη θέση ότι «η μνημονιακή εποχή τελειώνει» για την Ελλάδα και πως αρχίζει η αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η δημοσιονομική προσαρμογή. Προς την κατεύθυνση αυτή «κινούνται» και οι ανακοινώσεις που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο και οι οποίες περιελάμβαναν και θετικά μέτρα για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Οι ανακοινώσεις αυτές ήταν οι εξής:

1 Η πρόβλεψη από τον κ. Χρ. Σταϊκούρα ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι και τα ποσά που θα διανεμηθούν για την αποκατάσταση των αδικιών θα αυξηθούν.

2 Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό του προγράμματος-μαμούθ για τους 440.000 ανέργους.

3 Η εξαίρεση του 70% των αγροτών από την υποχρέωση της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων.

4 Η προώθηση θετικών ρυθμίσεων για δάνεια που έχουν λάβει οι αγρότες.

5 Η απόφαση για τη διανομή των 17,7 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, απόφαση την οποία προέβαλε χθες η ΝΔ με σχετική αφίσα, η οποία μάλιστα «πιστώνει» προσωπικά στον πρωθυπουργό τη σχετική κίνηση. Η επιλογή αυτή της ΝΔ προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για «απόπειρα μικροκομματικής εκμετάλλευσης και πρακτικές Μαυρογιαλούρου».

6 Η ικανοποίηση ενός πάγιου και διαχρονικού αιτήματος των αγροτών-δενδροκαλλιεργητών όλης της χώρας, για ένταξη της ακαρπίας εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών στους ασφαλιζόμενους κινδύνους του ΕΛΓΑ και τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η κατάθεση τροπολογίας 26 βουλευτών της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκπέμψει θετικά μηνύματα για την πορεία της οικονομίας και της χώρας γενικότερα με την ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει στις 12 το μεσημέρι στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει ότι τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης αρχίζουν ήδη να φαίνονται και πως απαιτείται σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η ενότητα και η ομοψυχία των στελεχών της παράταξης.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos