Δημοσκόπηση: 16,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

22 Νοεμβρίου 2018 13:50

Η δημοσκόπηση της Public Issue δείχνει μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ στην εκλογική επιρροή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, ελαφρώς κάτω από το 40%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεροποιηθεί, σε ποσοστά ελαφρώς πάνω από το 20%. Η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων είναι στο 16,5% και η Νέα Δημοκρατία μοιάζει να αγγίζει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

click4more
Δημοσκόπηση: Μεγάλη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και Τσίπρα – Μητσοτάκη
Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται συσπειρωμένο, με την εκλογική του επιρροή να προσεγγίζει το 10% εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ διεκδικούν την τέταρτη θέση με 7 και 7,5% αντίστοιχα. Το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, και η Ένωση Κεντρώων, μάλλον κινδυνεύουν σοβαρά να μην εκπροσωπηθούν στη νέα βουλή.

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue είναι πολύ πιθανό η επόμενη βουλή να είναι πεντακομματική, γεγονός που ίσως δείχνει ότι η ΝΔ είναι κοντά στον στόχο της αυτοδυναμίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

“Κλειδί” για τη ΝΔ, σύμφωνα με την έρευνα θα είναι να διατηρήσει ένα ποσοτό εκλογικής επιρροής άνω του 35%.

Στην ίδια έρευνα ένα πολύ υψηλό ποσοστό πολιτών, 60%, δηλώνει ότι είναι αναγκαία η άμεση διεξαγωγή εκλογών.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos