×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο

30 Μαρτίου 2014 13:18

Με διαξιφισμούς για τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκίνησε λίγο πριν της 11:30 το πρωί στην Ολομέλεια η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, μετά τη χθεσινή κατ' αρχήν, κατ' άρθρο και κατά σύνολο ψήφισή

 του από τις αρμόδιες Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε τη χθεσινή του θέση, ότι το κόμμα του δεν αναγνωρίζει τέτοιες διαδικασίες που είναι έκνομες και άρα δεν παράγουν και έννομα αποτελέσματα και επανέλαβε ότι «έχουμε ένα πολίτευμα, δικτατορία της τρόικας».

Τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατήγγειλε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς, επισημαίνοντας πως όταν ο Κανονισμός της Βουλής συμπεριέλαβε τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν είχε λάβει υπόψη του ότι θα έρχονται σε ένα νομοσχέδιο τεράστια Μνημόνια.

«Η αντιλαϊκή πολιτική συνδέεται άμεσα με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα για περισσότερους ομιλητές και πιο άνετη συζήτηση.

Το συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δεκάωρη συζήτηση τα μεσάνυχτα με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Χθες, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ) καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ από τη συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε το ΚΚΕ, το οποίο ωστόσο αναμένεται να ψηφίσει κανονικά.

Στους δρόμους φορείς, οργανώσεις και συνδικάτα
Η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο πραγματοποιείται εν μέσω συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων, τις οποίες έχουν προγραμματίσει φορείς, οργανώσεις και συνδικάτα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Με σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη» η ΓΕΣΕΒΕΕ καλεί σε συγκέντρωση το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμνεοι έχουν γονατίσει».

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί που ζητούν την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τις αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων ενώ το παρών θα δώσουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos