Ο Καμμένος διέγραψε την Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ

14 Ιανουαρίου 2019 11:34

Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Ελενα Κουντουρά απο τους ΑΝΕΛ.

«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», έγραψε στο Twitter ο κ. Καμμένος ανακοινώνοντας τη διαγραφή της κυρίας Κουντουρά.

Υπενθυμίζεται πως η Ελενα Κουντουρά είναι ανάμεσα στους έξι πρόθυμους βουλευτές που φέρονται να είχαν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό πριν το διαζύγιο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετράει 6 βουλευτές. Ωστόσο όπως φαίνεται θα μικρύνει και άλλο, καθώς αναμένεται και η διαγραφή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. Και κάπου εκεί θα σταματήσουν οι διαγραφές, ώστε ο Πάνος Καμμένος να διατήρησε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για ΚΟ και να μην απολέσει και τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού.

Ο Κόκκαλης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και φεύγει από τους ΑΝΕΛ

Την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αποκάλυψε μέσω δήλωσής του στο onlarissa.gr, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Με αυτήν, ο κ. Κόκκαλης ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον ήθελαν σε διαφορετική γραμμή από τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα είπε «Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.
Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
Μάλιστα στη συνέχεια μιλώντας στο ΑΠΕ είπε πως ανεξαρτητοποιηθεί, προφανώς σε μ/ια προσπάθεια να προλάβει τη διαγραφή από τον Πάνο Καμμένο.

Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ουσισατικά είχε αδειάσει τον Πάνο Καμμένο, από την Κίνα είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά ξεκαθάριζε πως δεν σκοεύει να αφήσει την υπουργική της θέση, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και ότι δεν εμπλέκεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Η δήλωση της κ. Κουντουρά

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.
Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.
Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.
Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos