×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σαμαράς: Θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος - Τσίπρας: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα μνημόνια

24 Μαϊος 2014 11:28

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στην πλατεία Συντάγματος.

«Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο χάος», τόνισε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι «γι' αυτούς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να σταματήσουν την ανοδική πορεία της χώρας». «Για εμας δεν υπάρχει άλλη επιλογή και το φωνάζουμε από εδώ από το Σύνταγμα: Μόνο μπροστά θα πάει η Ελλάδα» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι πολίτες που δεν θέλουν πρόωρες εκλογές είναι η πλειοψηφία. Εστειλε παράλληλα το μήνυμα ότι «η χαλαρή ψήφος έχει γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος» καθώς, όπως είπε, «αυτή η χαλαρότητα μπορεί να μας γυρίσει πίσω». «Ας μην παίξει κανείς το παιχνίδι εκείνων που θέλουν την αστάθεια, τον φόβο και τον πανικό» υπογράμμισε, αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιτέθηκε ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του ότι οι εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα για το μνημόνιο, τονίζοντας η κυβέρνηση και ο ίδιος δίνουν μάχη μέρα με τη μέρα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. «Εγώ σχίζω τα μνημόνια κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο. Τί θα γίνετε τώρα χωρίς μνημόνιο κύριε Τσίπρα;».

«Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία, που πέφτει, ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος.

»Θέλουν, λέει, να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; Γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα».

«Πρόωρες εκλογές ζητούν εκείνοι», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «καινούργιο Σύνταγμα, απαντάμε εμείς. Να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος και να εκλέγεται από τον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε Έλληνα πατριώτη και κάθε Έλληνα νοικοκύρη: νοικοκυρέψαμε τον τόπο και δεν μας το συγχωρούν. Εμείς προχωράμε και ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για τη νέα Ελλάδα. Μην αφήσετε αυτούς που παίζουν με την φωτιά να βάλλουν μπουρλότο. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή, είναι η αστάθεια που θέλουν να προκαλέσουν. Επί δύο χρόνια στήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της και της ανοίξαμε τον δρόμο να αναπτυχθεί. Μόνο ένα ατύχημα μπορεί να την βγάλει από τον δρόμο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί» είπε ο κ.Σαμαράς.

Επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο του λαού για να ρίξει την κυβέρνηση. Σε αυτή την ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να απαντήσει. Θέλετε αστάθεια; θα πάει η χώρα μπροστά; θα βγούμε από την κρίση; θα μείνουμε σε πορεία σταθερή ή θα πάμε πίσω στην κρίση; θα κάνουμε το τελευταίο βήμα λίγο πριν την κορυφή ή θα κυλίσουμε πίσω. Σας χρειάζομαι μαζί μου. Μην επαναπαυθείτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήλθε η ώρα να στείλετε το δικό σας μήνυμα: δεν γυρίζουμε πίσω δεν μπορεί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση. Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω μαζί μου. Σας θέλω να δώσουμε ένα μάθημα σε εκείνους που φανατίζουν σ΄ αυτούς που λαϊκίζουν, σε αυτούς θέλουν να γεμίσουν την χώρα λαθρομετανάστες».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογής την Κυριακή: «Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτό τον αγώνα», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία που πέφτει ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος. Θέλουν λένε να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα».

Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης:

«Μας λένε με θράσος: Το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν ευθύνεται για την κρίση. Το κόμμα τους δεν κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν στα προνόμια, στο κράτος, στις συντεχνίες και γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση».

» Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών:

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει. Ότι αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Όμως βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Δώσαμε κοινωνικό πλεόνασμα, μειώσαμε το ασφαλιστικό κόστος, για τους αγρότες θα δώσουμε και κάρτα πετρελαίου. Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε και μία αδικία. Δεν ξεχνάω να δώσω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό».

Αναφέρθηκε και στο φορολογικό λέγοντας: «Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Φθάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Τόσες θυσίες για να τα χάσουμε όλα; τότε γιατί τα κάναμε όλα; Σε λίγες μέρες θα έλθει ο Κινέζος πρωθυπουργός στην χώρα με σχέδια για επενδύσεις. Θέλετε να βρει μία σταθερή κυβέρνηση ή αστάθεια;».

Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή: «Εκλιπαρούν για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τέτοιος ξεπεσμός και τέτοια κατάντια. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εξαφανίσει όσους ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου».

Αναφέρθηκε όμως και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Φίτς λέγοντας ότι όταν η πατρίδα ανεβαίνει εκείνοι θέλουν να την ρίξουν κάτω, δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά το κόμμα τους και η συνιστώσα του.

Τσίπρας: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα μνημόνια

Τη βεβαιότητά του ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές της Κυριακής θα αποδειχτεί η αρχή του τέλους για τα μνημόνιο και το παλιό κατεστημένο, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία, με ομιλία του στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στις παραμονές μιας ιστορικής νίκης. Αυτή τη Κυριακή ο λαός μας θα γράψει ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και έθεσε το δίλημμα «με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα μνημόνια».

Την Κυριακή, είπε ο κ.Τσίπρας η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. «Αφήνουμε πίσω τη παλιά Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, της αδικίας, της λεηλασίας. Και χτίζουμε μαζί, την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής, της δημοκρατίας», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι οι εκλογές αποτελούν το ιστορικό δημοψήφισμα και την αποφασιστική αναμέτρηση, που «ο ελληνικός λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη».

Παράλληλα ανέφερε ότι «θέληση των Ελλήνων είναι να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Να βάλουν τέλος στην εξουσία και στο καθεστώς της φθοράς, της διαφθοράς, της ψευτιάς, των εκβιασμών και του φόβου. Να ανοίξουν με την ψήφο τους, με τον αγώνα τους, έναν άλλο δρόμο για τα παιδιά τους και την πατρίδα».

Ο κ.Τσίπρας, ανεβάζοντας τους τόνους της προεκλογικής ρητορικής του, εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο που, όπως είπε, «όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό».

Μίλησε για ντροπή και είπε ότι οι ίδιοι «έχουν ξεχάσει όχι μόνο τι θα πει αξιοπρέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ήθος» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι εξαπάτησε τον λαό, «ότι θα διαπραγματευτεί δεκάξι σημεία του μνημονίου, έβαλε μετά τις εκλογές το μνημόνιο πάνω από το δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας».

Ο ίδιος ανεβάζοντας ακόμη τους τόνους ενάντια στον πρωθυπουργό συνέχισε την επίθεση του λέγοντας ότι υπόσχεται παντεσπάνι σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί.

Ακολούθησε επίθεση προς τον κ. Βενιζέλο, αναφέροντας ότι «έγινε μέγας αυλάρχης στην αυλή του Σαμαρά και ακόλουθος της ακροδεξιάς, συνεργός στην ύβρη κατά του ελληνικού λαού».

Επιπλέον, αφού τόνισε ότι δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση και ο ολοκληρωτισμός της υποταγής στο Βερολίνο και στα μνημόνια, έκανε λόγο για καθεστώς του φόβου, του ζόφου, της ανεργίας, της αγριότητας και της καταστροφής.

Ακόμη, εμμένοντας στη διμέτωπη επίθεσή του, επισήμανε ότι «αποστάτησαν από την ευθύνη τους να διαφυλάξουν τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την αξιοπρέπεια της χώρας». «Και η αποστασία τους είναι στίγμα από το οποίο δεν μπορούν να απαλλαγούν, όσο κι αν επικαλούνται την ανωτέρα βία και τη σωτηρία της πατρίδα» συμπλήρωσε.

Επιπλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα των Κανών, που η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από Δευτέρα ο λαός με την ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα, «μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη, που δε θα τρώει καρπαζιές, ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη».

Ακολούθως αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά, πρόσωπο με πρόσωπο, του ετέθη από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις που χρωστά εδώ και 70 χρόνια».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των υποψηφίων του ΚΚΕ απέναντι μνημονιακών υποψηφίων, λέγοντας πως «εμείς βάζουμε το συμφέρον του λαού και την ενότητα της αριστεράς πάνω από κομματικούς υπολογισμούς και εμφύλιες ρητορείες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «η ΝΔ του Σαμαρά έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού», προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εχθρός του συστήματος, όπως πλασάρεται, αλλά το μακρύ φονικό χέρι του συστήματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας την ομιλία του, υπογράμμισε «ότι διασώσουμε τις συντάξεις ακριβώς γιατί θα ανατρέψουμε την πολιτική που δεν έχει σταματήσει να τις μειώνει με τελικό σκοπό να τις εξαφανίσει».

Ακόμη ανέπτυξε μια σειρά από δεσμεύσεις, όπως για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στηριγμένο απόλυτα στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα, για το ξερίζωμα των μηχανισμών που νέμονται το δημόσιο χρήμα, τη δημόσια εξουσία και τη δημόσια περιουσία, για την ενεργοποίηση συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη και για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής στην Ευρώπη ώστε να δρομολογηθεί η μεγάλη λύση για το ελληνικό χρέος.

Είπε ότι «δεσμευόμαστε για την επαναφορά της ισότιμης θέσης της χώρας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στην ευρωζώνη μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που θα επιβεβαιώσει το γράμμα και την ισχύ των θεμελιωδών συνθηκών που η χώρα έχει υπογράψει», και μίλησε και για μια σειρά άλλων δεσμεύσεων, όπως δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ενεργοποίηση προγράμματος αναδιαρθρώσεων, δραστική μείωση της ανεργίας, στήριξη των αγροτών.

«Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα χορέψουμε μαζί το καλύτερο πεντοζάλι», σημείωσε ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos