Ζήτησαν στον Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί σε 4 ημέρες -Για να ψηφίσει το ΝΑΤΟ!

01 Φεβρουαρίου 2019 13:52

Από παράταση σε παράταση πηγαίνει η παραίτηση του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ, αφού σήμερα του ζήτησαν από την κυβέρνηση να περιμένει για 4 ημέρες.

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι o κ. Παπαχριστόπουλος, προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά ο κ. Βούτσης τού ζήτησε να μεταθέσει την παραίτησή του από βουλευτής για να ψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πει πως θα υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, επειδή ψήφισε αντίθετα με το κόμμα του στη Συμφωνία των Πρεσπών, από ευθιξία.

Ωστόσο η παραίτησή του παίρνει χαρακτηριστικά θρίλερ, γιατί στην κυβέρνηση ζουν με τον φόβο της απώλειας της δεδηλωμένης και η κάθε ψήφος των «πρόθυμων» βουλευτών, από άλλα κόμματα, είναι σημαντική. Γι' αυτό ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που στήριξε την κυβέρνηση, και στην ψήφο εμπιστοσύνης και στη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην παραιτηθεί ακόμα. Να παραμείνει στο Κοινοβούλιο και την επόμενη εβδομάδα που θα πάει στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Αναβάλλω την παραίτηση, η αμαρτία μου θα είναι για 4-5 μέρες»

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα τελειώσει αυτή η ιστορία», είπε επίσης ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos