×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Χαρδούβελης: Θετικά μηνύματα για το χρέος από το Βερολίνο

14 Ιουνίου 2014 11:17

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων που έχει ο πρωθυπουργός με μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος και κορυφαίους αξιωματούχους.

Χαρδούβελης: Θετικά μηνύματα για το χρέος από το Βερολίνο

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις διμερείς συνομιλίες στη Γερμανία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ σε ερώτηση αν βγαίνει κάτι από αυτές τις συνομιλίες για το χρέος, απάντησε ότι «βγαίνουν αρκετά πράγματα», χωρίς, όμως, να πει κάτι περισσότερο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους «για αυτά τα δυο χρόνια, με ήλιο, με βροχή είσαστε πάντα εδώ κι έτσι μπορούσαμε να στείλουμε το μήνυμα της οικονομικής πολιτικής στον ελληνικό λαό της», όπως είπε.

Από την πλευρά του ο Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξιμου, δήλωσε ότι έγινε μια ενδελεχής προετοιμασία για το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης.

«Ολα τα θέματα είναι ανοικτά. Εγώ ως νέος υπουργος πρέπει να ενημερωθώ για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβώς, τι ειπώθηκε, που βρίσκεται η διαδικασία και να ξεκινήσουμε», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με το θέμα του χρέους απάντησε ότι για αυτά τα ιδιαίτερα ζητήματα δεν μπορεί να κανει αναφορά ακομα.

Σε σχέση με τα μηνύματα από το Βερολίνο είπε ότι «θετικά μας τα ειπε ο κ. Στουρνάρας, τίποτα παραπάνω».

Τέλος ερωτηθείς για το θέμα των φοροελαφρύνσεων απάντησε πως δεν μπορεί να εισέλθει σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε μπαράζ συναντήσεων με υπουργούς και υφυπουργούς, στους οποίους μετέφερε το μήνυμα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων και της υιοθέτηση άμεσων πολιτικών για την αποκατάσταση των αδικιών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos