Λέμε ΝΑΙ και ξεκινάμε για να αλλάξουμε τη Σαντορίνη "Μαζί Αλλάζουμε"

12 Μαρτίου 2019 23:17

Για μια ακόμα φορά, η Σαντορίνη χρειάζεται μια επανεκκίνηση.


Κάποτε, την παραλάβαμε σε τέλμα και παραδώσαμε ένα Δήμο υγιή οικονομικά , δραστήριο στην καθημερινότητα και με έργα που το κόστος τους, ήταν ελάχιστο μπροστά στην αξία τους. Τα παραδείγματα υπάρχουν. Είναι μπροστά στον καθένα. Δεν ξεκινάμε από το πουθενά. Αυτός, είναι ο λόγος που μια ομάδα δοκιμασμένων στελεχών, πολλών νέων και άξιων ανθρώπων είπαμε πάλι “Αρκετά” στο τέλμα, την αδιαφορία, την αδυναμία λήψης αποφάσεων, την άθλια διαχείριση και τη διαρκή χειροτέρευση της καθημερινότητας των Δημοτών και των Επισκεπτών.

 

Το Πρόγραμμά μας, θα αναπτυχθεί σε βασικούς άξονες, θα εξειδικευθεί κατά θέμα και θα είναι συγκεκριμένο για κάθε χωριό. Δεν υπάρχει, άλλος τρόπος. Τα έμπειρα στελέχη, οι ενθουσιώδεις νέοι και οι σοβαροί ειδικοί που πλαισιώνουν το συνδυασμό μας, δεν βιάστηκαν να πουν “ΘΑ”. Ασχολήθηκαν, ασχολούνται και αναλαμβάνουν δράση.

Σε πρώτη φάση, ανακοινώνουμε τους βασικούς θεματικούς άξονες, επιγραμματικά:

1. Καθημερινότητα. Πρώτο, να έχουμε ξανά, ένα καθαρό νησί. Με τις δικές μας δυνάμεις και τα δικά μας χέρια. Δεν είναι υπόσχεση, είναι ένα επιτελικό σχέδιο που χρειάζεται μόνο θέληση και σκληρή δουλειά.

2. Νέο Λιμάνι. Τελείωσαν οι συζητήσεις. Ο Αθηνιός θα παραμείνει λειτουργικός και θα εξυπηρετήσει σοβαρές ανάγκες του νησιού. Αλλά το νέο Λιμάνι, θα γίνει. Μελέτες υπάρχουν, υποδείξεις ειδικών υπάρχουν. Μοιάζει ανέξοδη υπόσχεση, αλλά αν έχεις τη σταθερή βούληση, είναι απλό. Απαιτείται μόνο επικαιροποίηση των μελετών και γρήγορα βήματα.

3. Νοσοκομείο. Είναι απόκτημα για τη Σαντορίνη. Το φτιάξαμε, όταν κάποιοι γελούσαν ακόμα και στην ιδέα. Τώρα, η στήριξή του, αποτελεί μονόδρομο για εμάς. Πρώτα, το στεγαστικό, που δεν αποτελεί ανάγκη μόνο για το Νοσοκομείο, αλλά και για εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς πυροσβέστες, δημοσίους υπαλλήλους. Με το πρόγραμμα Φιλόδημος, θα γίνει μια δυναμική αναμόρφωση των Στάβλων και του Κάμπινγκ Καμαρίου. Τα Δημοτικά ακίνητα, επίσης. Είναι αρκετά, αλλά είναι και άγνωστα στη σημερινή Δημοτική Αρχή. Κληροδοτήματα, ξεχασμένα θα αναληφθούν από τον Δήμο, με την καταβολή έντιμων ενοικίων και την διάθεσή τους σε ανάγκες στέγης.

4. Οδικό δίκτυο. Τέρμα στα πανηγύρια, που μετά γίνονται μπαλάκι ευθυνών, ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια, αν κάτι δεν πάει καλά. Μαζί και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, μπορούν να κάνουν πολλά. Και ο Δήμος, είναι πρόθυμος να κάνει περισσότερα.

5. Παιδιά. Κάθε παιδική χαρά και ένας κόσμος. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Φτάνει με τα κλαψουρίσματα και τις δήθεν μελέτες. Κάθε μια χωριστά – και υπάρχει τρόπος- κάθε μια με θεματολογικό περιεχόμενο, κάθε μια με ασφάλεια και σοβαρή φύλαξη.

 

Πέντε, πρώτοι, άξονες. Ακολουθούν και οι άλλοι. Για τον τουρισμό, την ανάπτυξη, το κυκλοφοριακό, την κρουαζιέρα. Χωρίς κραυγές και χωρίς δειλία απέναντι στα θέματα. Σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία και με ισχυρή βούληση για επίλυση. Τα έργα, δεν φτιάχνονται με έγγραφα. Φτιάνονται με δουλειά. Συνεργασία με την Πολιτεία, συνεργασία με την Περιφέρεια, αλλά κυρίως δουλειά και επιμονή. Τα στελέχη μας, δεν θα ανεμίζουν επιστολές. Είναι όλα έτοιμα, να σηκώσουν τα μανίκια. Κι αυτό θα φανεί με το κοστολογημένο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών. Δεν πάμε στο άγνωστο. Ξέρουμε την κατάντια που μας έφεραν και με σιγουριά, λέμε ΝΑΙ στη νέα πρόκληση και την κάνουμε προσκλητήριο ενότητας και συμμετοχής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos