Νέος ΕΝΦΙΑ με χαμηλότερες αντικειμενικές

23 Αυγούστου 2014 12:25

Διορθώσεις και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μετά τις αντιδράσεις, φέρνει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο φόρος στους 4.000 οικισμούς με τις εξωπραγματικές τιμές θα υπολογιστεί τώρα με τις αξίες του 2013 ή τις φετινές χαμηλότερες. Οι δόσεις θα γίνουν 6 και θα υπάρξουν απαλλαγές σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες.

Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπερβαίνουν και το 50% για πάνω από 500.000 ιδοκτήτες οικοπέδων σε 4.000 οικισμούς της χώρας όπου δεν έχουν καθοριστεί αντικειμενικές τιμές, φέρνει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, με το όφελος για τους φορολογουμένους να υπολογίζεται συνολικά στα 167 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα οι δόσεις για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ αυξάνονται σε 6, καθιερώνονται διαδικασίες-εξπρές (μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων και χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα) για τις εκπτώσεις και απαλλαγές ευπαθών ομάδων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπτώσεις 25%-30% στον φόρο για τις «ξενοίκιαστες» κατοικίες και καταστήματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos