Τούρκοι σε Αλέξη Τσίπρα: «Φύγετε από τον τουρκικό εναέριο χώρο»

25 Μαρτίου 2019 14:21

Τούρκοι σε Αλέξη Τσίπρα: «Φύγετε από τον τουρκικό εναέριο χώρο»ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Και κολυμπώντας θα έρχομαι στα ελληνικά νησιά», η απάντηση του πρωθυπουργού
Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, ο τουρκικός πύργος ελέγχου προειδοποίησε τον πιλότο που μετέφερε με το Σινούκ τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι να απομακρυνθεί, όπως είπε, από τον τουρκικό εναέριο χώρο. «Να φύγετε από τον τουρκικό εναέριο χώρο», είπαν συγκεκριμένα με έναν μήνυμα που είχε αποδέκτη, ουσιαστικά, τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, όταν έφθασε στο Αγαθονήσι, απάντησε στην τουρκική πρόκληση, λέγοντας: «Και κολυμπώντας θα έρχομαι στα ελληνικά νησιά».

Τα τουρκικά μαχητικά F4, περίπου στις 11:55π.μ., εισήχθησαν στο ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου, πέταξαν σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό, αναγκάζοντας το ελικόπτερο, στο οποίο μετέβαινε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε ελιγμούς. Τα τουρκικά μαχητικά F4 αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16, που ήταν ήδη στον αέρα έχοντας απογειωθεί από το Καστέλλι. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, μετά τις 12:00 έφτασε στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον διευθυντή του γραφείου του Θανάση Καρτερό και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Μεγάλο Χωριό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνος δέηση. Μετά την κατάθεση στεφάνου ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγο με μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Τσίπρας: «Δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε»
Την τουρκική πρόκληση γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των δηλώσεών του από το Αγαθονήσι. «Ανάγκασαν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά μας». Συνεχίζοντας, είπε: «Ο ελληνικός λαός μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο» τόνισε ο πρωθυργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι.

Και απευθυνόμενος ειδικά στους ακρίτες είπε πως η κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες επεδίωξε και κατάφερε να υπάρχουν σήμερα 9 εκπαιδευτικοί για τα 6 παιδιά, "Πατριωτισμός είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπατε μόνο τουρκικά κανάλια σήμερα βλέπετε μόνο ελληνικά κανάλια, επίσης πατριωτισμός είναι ότι μέσα στην κρίση βρήκαμε τα χρήματα για έργα υποδομής" υπογράμμισε και χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ενώ έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία: «Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos