Εκτακτο τετ α τετ Χαρδούβελη-Σόιμπλε

29 Οκτωβρίου 2014 10:44

Έκτακτη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) το απόγεμα, ο Γκίκας Χαρδούβελης στο Βερολίνο.

Στην έκτακτη συνάντηση η οποία θα γίνει στο περιθώριο του Φόρουμ του ΟΟΣΑ που πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσα, αναμένεται να συζητηθούν η πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα και το πλαίσιο προληπτικής στήριξης για την ελληνική οικονομία από το 2015.

Συμφωνία του ΟΟΣΑ για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Στο μεταξύ, το Παγκόσμιο Πρότυπο του ΟΟΣΑ για την αυτόματη ανταλλαγή χρηματοοικονομικών πληροφοριών, με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φορολογικής απάτης και την ενίσχυση της διαφάνειας σε παγκόσμιο επίπεδο, θα υπογραφεί από τουλάχιστον 52 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στο περιθώριο της 7ης συνεδρίασης του Παγκόσμιου Φόρουμ του Οργανισμού, που είναι σε εξέλιξη στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας, οι χώρες- μέλη του ΟΟΣΑ δεσμεύονται για πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών το 2017. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos