Πώς είδαν τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή τα στελέχη της ΝΔ

30 Οκτωβρίου 2014 16:51

Με θετικά σχόλια αλλά και αιχμές προς το εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και προς το ΠΑΣΟΚ, σχολίασαν σήμερα τα στελέχη του κόμματος τη χθεσινή συνάντηση του

νύν προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Πώς είδαν τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή τα στελέχη της ΝΔ

«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής επικοινωνούν συχνά και στο τηλέφωνο και συναντιούνται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το περίεργο στο να συναντηθούν δημόσια. Προφανώς πολιτικές αναλύσεις γίνονται πάντα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του πρώην και του νυν πρωθυπουργού.

Η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον Real fm και εωτηθείσα αν το κυρίως γεύμα της συνάντησης ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε: «Είναι προφανές ότι είναι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, νομίζω αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα». Και πρόσθεσε: «Δεν έχω την ατζέντα της συζήτησης πρέπει να σας πω. Εχουν το δικαίωμα να συζητούν χωρίς να το μαθαίνουμε».

Οσον αφορά τη συζήτηση που προκάλεσε η συγκεκριμένη συνάντηση αναρωτήθηκε: «Τι είναι αυτό που δεν προκαλεί συζήτηση στην πατρίδα μας σήμερα; Δεν θα προκαλούσε κι αυτό, φυσικό είναι. Αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε», ενώ με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου που κάνει λόγο για γεύμα αγωνίας, αρκέστηκε να απαντήσει: «Γι' αυτό είναι εφημερίδες της αντιπολίτευσης».

«Δεν το θεωρώ παράξενο να μιλά ο νυν με τον πρώην πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι και σημείωσε πως η συνάντηση μπορεί να ερμηνευτεί ως «μήνυμα ενότητας» της ΝΔ ενόψει «μιας δύσκολης περιόδου», όμως τόνισε πως για να βρεθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόταση για υποψήφιο Πρόεδρο.

Σχετικά με τις σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή, επεσήμανε πως δεν συγκρίνεται με τη σχέση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου. «Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ», σχολίασε.

«Η καλή σχέση [του κ. Καραμανλή] με τον Αντώνη Σαμαρά είναι καλό μήνυμα για την ΝΔ και την παράταξη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση των δύο πολιτικών αντρών.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας επίσης στον Σκάι σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής αποτελεί το πιο δημοφιλές πρόσωπο στην παράταξη και ότι ο λόγος του έχει βαρύτητα για πολλά στελέχη και επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσαν κύκλοι του κ. Καραμανλή πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για τον προεδρικό θώκο.

Αμφιβολίες για το αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια εύρεσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Βλάχος, στον απόηχο της δημόσιας συνάντησης του κ. Σαμαρά και τον Καραμανλή σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Ούτε ο κ. Σαμαράς θα ζητούσε κάτι τέτοιο, ούτε ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να το κάνει», τόνισε ο κ. Βλάχος, μιλώντας στον Σκάι και συμπλήρωσε πως «αυτό το κυνήγι προσώπων είναι ένας άχαρος ρόλος, πόσο μάλλον για τον κ. Καραμανλή.

Εκτίμησε μάλιστα πως υπό τις παρούσες συνθήκες η εύρεση 180 βουλευτών είναι «δύσκολη», παρά τον μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων. Σημείωσε πως όσο γνωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό «δεν θα έπαιρνε ποτέ κάποιον στο τηλέφωνο για να του πει "σε παρακαλώ πρέπει να ψηφίσεις αυτό"».

Εκτίμησε πως ο κ. Καραμανλής «δεν θα παρενέβαινε ποτέ για να υποδείξει σε κάποιον τι να κάνει», απλά εκφράζει τη θέση του και στη συνέχεια ο «καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του» και αποσαφήνισε πως ο κ. Καραμανλής δεν έχει καμία πρόθεση να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos