Πρώτη ψηφοφορία - Σταύρος Δήμας:160 Παρών:135

17 Δεκεμβρίου 2014 19:54

Με 160 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προέδρία της Δημοκρατίας, έναντι 135 «παρών» έληξε η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Πέντε βουλευτές ήταν απόντες.

Υπέρ του υποψηφίου Προέδρου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής και η Κατερίνα Μάρκου.

Παρών ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος, Οδυσσέας Βουδούρης, Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης και ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ του Προέδρου.

Απόντες από τους ανεξάρτητους βουλευτές ήταν ο Στάθης Μπούκουρας και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, καθώς και ο Γιώργος Κασαπίδης λόγω πένθους.

Απών ήταν επίσης ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος.

«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.

Σε συνέντευξή του πάντως στο περιοδικό Crash, ο κ.Δήμας απηύθυνε μήνυμα ενότητας. «Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ενότητα του ελληνικού λαού, που απαιτείται αυτήν τη στιγμή από όλους, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση» , είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας τόνισε τα εξής: «Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της περιστάσεως, θα σκεφτούν και θα ζυγίσουν το εθνικό συμφέρον, πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις». Προσθέτει: «Είμαι συγκινημένος και με τιμά η αγάπη του κόσμου, αλλά και ότι ασχέτως εκλογής, στελέχη από όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν θετικά στο όνομα και τη διαδρομή μου».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos