Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: «Να μην κυλήσει ξανά η χώρα»

06 Ιανουαρίου 2015 16:05

Την ευχή η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την Καβάλα, αμέσως μετά την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας, τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».

Ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό. Ιδιαίτερα στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε το σταυρό ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Στη Δράμα

Θερμότατης υποδοχής έτυχε από τους κατοίκους της Δράμας ο κ. Σαμαράς, ο οποίος παρακολούθησε, το μεσημέρι, την τελετή αγιασμού των υδάτων στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Μετά το τέλος της τελετής, ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε από του βήματος τον πρωθυπουργό στην ακριτική Δράμα και τον ευχαρίστησε προσωπικά για τη συμβολή στην εκ βάθρων ανακίνηση του παλαιού ιστορικού μητροπολιτικού ναού Εισόδων της Θεοτόκου της πόλης.

Ο πρωθυπουργός με την σειρά του εξέφρασε τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή που επισκέπτεται τη Δράμα, πέμπτο και τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην ακριτική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr