Η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σταθερότητας

24 Ιανουαρίου 2015 15:52

Η 25η Ιανουαρίου θα είναι μια ημέρα ιστορική. Η ημέρα που η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα κλείνοντας οριστικά μια καταστροφική και αδιέξοδη πενταετία.

Η ψήφος των πολιτών στις 25 Ιανουαρίου θα είναι ψήφος για την Ελλάδα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Θα είναι ψήφος αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφος νίκης και σταθερότητας για τον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να εγγυηθεί το πέρασμα στη νέα εποχή με σίγουρα και σταθερά βήματα. Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η στήριξη των πιο αδύναμων. Αυτών που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή την ανθρωπιστική κρίση. Αυτών που απειλούνται από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την υπερχρέωση. Αυτών που ζουν κάτω από το όριο της αξιοπρέπειας. Εξίσου αναγκαίο είναι να στηριχτούν οι μικρές επιχειρήσεις, για να ανασάνει η πραγματική οικονομία, να αποκατασταθεί ο κατώτατος πρώτος μισθός, και να υπάρξει σχεδιασμός για την ανακούφιση της κοινωνίας από το ασφυκτικό πρόβλημα της ανεργίας.

Τα μέτρα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατέθεσε στον ελληνικό λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Το πρόγραμμα αυτό αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία, γιατί δεν συνιστά εκλογική παροχολογία. Ανταποκρίνεται στις άμεσες ανάγκες μιας λεηλατημένης κοινωνίας, είναι ρεαλιστικό, και προσεκτικά κοστολογημένο με εθνικούς πόρους. Η εφαρμογή του είναι ζήτημα προτεραιοτήτων και πολιτικής βούλησης. Και αυτήν την πολιτική βούληση ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει. Γι' αυτό έχει κερδίσει τη στήριξη και την εκτίμηση του ελληνικού λαού.

Παράλληλα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα διαδικασία πραγματικής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης. Να εκμεταλλευτούμε το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Να ανοίξουμε τη μεγάλη συζήτηση για το πρόβλημα του χρέους και τα αδιέξοδα της λιτότητας. Και να ανοίξουμε τον δρόμο για μια ριζική παραγωγική ανασυγκρότηση προσανατολισμένη στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Οχι στα κέρδη των λίγων. Τέλος, στην Ελλάδα, μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης του παραδοσιακού πολιτικού κατεστημένου, είναι επιτακτική η ανάγκη μιας ριζικής θεσμικής αναδιοργάνωσης. Που θα αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της διαπλοκής. Θα επιβάλλει όρους και κανόνες διαφάνειας παντού. Θα διευρύνει τη δημοκρατία και θα κατοχυρώνει τη δικαιοσύνη σε όλο το φάσμα της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Γι' αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό, με το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια ευρεία κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Οχι για να τη χρησιμοποιήσουμε με αυθαίρετο τρόπο όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αλλά για να μπορούμε να κάνουμε θαρραλέα και αποφασιστικά βήματα εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Στη διαμόρφωση συμμαχιών στην Ευρώπη. Στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Στη σύγκρουση με τη διαπλοκή και το κατεστημένο στη χώρα μας. Στην πολιτική που θα βοηθήσει την πραγματική οικονομία και την κοινωνία να πάρουν ανάσα και να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Η 25η Ιανουαρίου θα είναι μια ημέρα νίκης για όλους μας. Μια ημέρα νίκης για τον λαό και τη χώρα μας. Μια ημέρα νίκης για ολόκληρη την Ευρώπη.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos