Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ξεκίνησε η μάχη του β’ γύρου σε 7 περιφέρειες και 229 δήμους

02 Ιουνίου 2019 13:27

Ανοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις περιφέρειες και τους δήμους στους οποίους κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο επαναληπτικός γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγονται σε 7 περιφέρειες και 229 δήμους. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 21:00, από τη Singular Logic. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τον πρώτο γύρο, στα οποία θα υπάρχουν οι ίδιες εφορευτικές επιτροπές και δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να βάλουν σταυρό προτίμησης, παρά μόνο να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που θέλουν να ψηφίσουν. Αν όμως βάλουν σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θα κριθεί άκυρο.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι μάχες στους δήμους
Στον δήμο Αθηναίων, τα ξίφη τους διασταυρώνουν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ στη Θεσσαλονίκη τη δημαρχία διεκδικούν ο Νίκος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στον δήμο Πειραιώς, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τίθεται αντιμέτωπος με τον Νίκο Βλαχάκο.

Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών γίνεται και στην Πάτρα, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στο Ηράκλειο, όπου «μονομάχοι» είναι ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης και ο νυν δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, στον Δήμο Λαρισαίων, όπου η «μάχη» θα διεξαχθεί μεταξύ του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και της Ρένας Καραλαριώτου, στον Δήμο Ρόδου, όπου θα αναμετρηθούν ο Αντώνης Καμπουράκης με τον νυν δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, αλλά και στον Δήμο Ιωαννιτών, όπου τη δημαρχία διεκδικούν ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Μωυσής Ελισάφ.

Η μάχη του δεύτερου γύρου σε 7 περιφέρειες
Ταυτόχρονα, δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγονται σε 7 περιφέρειες. Στην Αττική θα αναμετρηθούν ο Γιώργος Πατούλης με τη Ρένα Δούρου, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα αναμετρηθούν οι Χρήστος Μέτιος και Χριστόδουλος Τοψίδης, στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου υποψήφιοι είναι οι Χριστιάνα Καλογήρου και Κώστας Μουτζούρης, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου μονομαχούν οι Νεκτάριος Φαρμάκης και Απόστολος Κατσιφάρας, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου θα αναμετρηθούν η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία διεκδικούν ο Πέτρος Τατούλης και ο Παναγιώτης Νίκας, και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την οποία διεκδικούν ο Φάνης Σπανός και ο Απόστολος Γκλέτσος.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos