Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές 2019: Πάνω από 90% η Ν.Δ. στις περιφέρειες - Σάρωσε στους δήμους

02 Ιουνίου 2019 23:17

Γαλάζιος βάφτηκε ο χάρτης της Ελλάδας στις περιφέρειες αλλά και στους δήμους.


HNέα Δημοκρατία είναι η νικήτρια των περιφερειακών εκλογών καθώς κατόρθωσε να κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο χάρτης των Περιφερειών βάφτηκε γαλάζιος από το μια άκρη ως την άλλη της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη, η οποία από τον πρώτο γύρο είχε βαφτεί «πράσινη», καθώς έμεινε στα χέρια του Σταύρου Αρναουτάκη που είχε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Mάλιστα η νίκη του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου κέρδισε με 66,2%. Την ίδια ώρα ο Νεκτάριος Φαρμάκης πετυχαίνει σημαντική νίκη έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Xρήστος Μέτιος 51,19% (ΝΔ)

Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Πατούλης: 65,95% (ΝΔ)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης: 55,49% (ΝΔ)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης: 55,35% (ΝΔ)

Περιφέρεια Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης: 57,10% (ΝΔ)

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Θωμάς Αγοραστός: 55,75% (ΝΔ)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα: 59,43% (ΝΔ)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικωστας: 62,03% (ΝΔ)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος: 53,61% (ΝΔ)

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παναγιώτης Νίκας: 53,59% (ΝΔ)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός: 51,84% (ΝΔ)

Η μοναδική περιφέρεια που δεν κέρδισε υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή της Κρήτης, όπου επικράτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκη της ΝΔ στους μεγάλους δήμους
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα οι υποψήφιοι που στηρίζονται ή προέρχονται από την ΝΔ επικρατούν σε Δήμους μεταξύ των οποίων Αθήνας, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αναργύρων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Π. Φαλήρου, Κηφισιάς, Αγρινίου, Δράμας, Χαλκίδας, Χίου, Ρόδου, Λάρισας, Λαμίας.

ΝΔ: Ποτέ παράταξη δεν είχε κερδίσει 12 περιφέρειες

«Σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιθυμούν οι πολίτες. Το μήνυμα τους είναι ηχηρό, και καθολικό, καθώς ποτέ στο παρελθόν μια παράταξη δεν είχε κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Και μάλιστα τις 11 εξ αυτών με τους υποψηφίους που είχαν την επίσημη υποστήριξη της».

Προσθέτει μάλιστα πως «αντίστοιχα ποτέ στο παρελθόν ένα κυβερνών κόμμα δεν έχει συντριβεί στο σύνολο της επικράτειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να εκλέξει παρά 1 από τους 13 περιφερειάρχες (στην Κρήτη) που στήριξε επίσημα, και ασφαλώς δεν μπορεί να εμφανίζει και ως επιτυχία του την συγκεκριμένη νίκη καθώς ο κ. Αρναουτάκης, που επανεξελέγη, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ»

ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr