Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα – Και επίσημα προεκλογική περίοδος

10 Ιουνίου 2019 22:30

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να δίνει το «πράσινο φως».


Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 18:30. Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επικαλέστηκε την ανάγκη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ώστε να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει η οικονομία.

 

«Όπως είναι γνωστό προτίθεμαι να ζητήσω την προκήρυξη πρόωρων εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για ανανέωση της λαϊκής εντολής», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δημιουργία συνθήκης προεκλογικής περιόδου τεσσάρων μηνών που εγκυμονεί κινδύνους για τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο, αποδέχθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και θα θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, θα μεταβεί στη συνέχεια, στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του ενόψει των εθνικών εκλογών.

Αναμένεται να μιλήσει για 500.000 νέες θέσεις εργασίας σε βάθος τετραετίας, για μείωση φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα, για προσέλκυση νέων επενδύσεων ενώ, δεν αποκλείεται να υποσχεθεί και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

cnn.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos