Διάψευση του υπ. Αμυνας για μετακίνηση στρατευμάτων

16 Ιουνίου 2019 16:15

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκαλεί σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας.


Η συνεδρίαση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει ως θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την αξιολόγηση της κατάστασης και το συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Η απόφαση του πρωθυπουργού να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ σήμερα, έρχεται μετά την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, υπάρχουν ενδείξεις ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει ήδη ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά τα απανωτά και αυστηρά προειδοποιητικά μηνύματα τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την ΕΕ.

Αντιθέτως, η Τουρκία όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά ξεσπά με οργή εναντίον όποιου εκφράζει αλληλεγγύη στην Κύπρο για τις γεωτρήσεις. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «ατζαμή».

Διάψευση του υπ. Αμυνας για μετακίνηση στρατευμάτων
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Αμυνας διέψευσε δημοσιεύματα για έκτακτη μετακίνηση ελληνικών στρατευμάτων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. «Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’ η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos