Στουρνάρας: Θα εισηγηθούμε σύντομα την πλήρη κατάργηση των capital controls

12 Ιουλίου 2019 15:13

Εποικοδομητική συνομιλία για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας είχαν την Παρασκευή ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δυο άντρες είχαν μια εποικοδομητική συνομιλία για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Ήταν μεγάλη χαρά μετά από πολύ καιρό να βρεθώ εδώ. Δέχθηκα να συναντήσω τον Πρωθυπουργό, πέρασαν τρία χρόνια για να έρθω ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχαμε μια επικοδομητικη κουβέντα για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία

Σχετικά με τις τρεπεζες, συμφωνήσαμε ότι πάνε καλά, αλλά χρειαζόμαστε και άλλες λύσεις. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που είναι στο τραπέζι και οι λύσεις πρέπει να εφάρμοστουν.

Στην οικονομία, συμφωνήσαμε πως η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις . Συμφωνήσαμε πλήρως ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη. Η Τραπεζα της Ελλάδας θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή».

Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό θεμα για το 2019 είπε πως τουλαχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό και για πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,9% αντί για 3,5%.

Σχετικα με τα capital controls, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Θα εισηγηθούμε σύντομα στην κυβερνηση την πλήρη κατάργησή τους», ενώ σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων ανέφερε πως «είναι θέμα της κυβέρνησης ποια από τις δυο λύσεις θα εφαρμόσει».

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos