Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: Ποιοί υπουργοί είναι πιο δημοφιλείς, τι ζητούν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση

12 Ιουλίου 2019 19:52

Θετικά και μάλλον θετικά κρίνουν οι πολίτες τη κυβέρνηση Μητσοτάκη στη πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη μετεκλογική δημοσκόπηση της Κάπα Research, το 51% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ το 46% την κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάντως, προκαλεί θετικά συναισθήματα στους πολίτες σε ποσοστό 47% έναντι 45% που τους προκαλεί αρνητικά.

«Ναι» στην πολιτική σταθερότητα με εξάντληση της τετραετίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Οπως αναφέρει η δημοσκόπηση της Κάπα Research, οι ερωτηθέντες επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, με εξάντληση της τετραετίας για τη νέα κυβέρνηση, και τήρηση των υποσχόμενων για μείωση φορολογίας και δημόσια τάξη.

Τι ζητούν οι πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Συγκεκριμένα, το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση αγγίζει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.

Η αποδοχή των νέων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Αναφορικά με την αποδοχή των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκης, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.

Τι λένε οι πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ως θετικό αξιολογεί το 63% των ερωτηθέντων το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% αναφέρει ότι δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με την επόμενη ημέρα του κόμματος, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

 Δυσαρέσκεια στο ΚΙΝΑΛ
Από την άλλοι, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικά το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το μέλλον του κόμματος.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr