Τοίχο και από την Κεραμέως για την προσχολική εκπαίδευση

13 Ιουλίου 2019 12:27

Την ίδια άποψη που είχε και ο κ. Γαβρόγλου και όλη η σχολική κοινότητα αντιμετώπισε όπως φάνηκε ο κ. Πατούλης στην συνάντηση που είχε με την νέα υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως.


Στις δηλώσεις που έκαναν μετά την συνάντηση η μεν Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «απώτερος στόχος όλων είναι κανένα παιδί να μην μείνει εκτός δομών προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης” ο δε κύριος Πατούλης ‘οτι “για την Αυτοδιοίκηση προτεραιότητα είναι η ασφαλής στέγαση των προνηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών».

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως “μια πρώτη συζήτηση”

Είναι προφανές ότι και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέλει να πιέσει στο έπακρο τους 27 δημάρχους αλλά και όλους όσους έχουν βρει προσωρινές λύσεις να βρουν αίθουσες και να εφαρμόσουν τον νόμο από τον Σεπτέμβριο του 2020 καθώς η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει στα παιδιά της υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

 

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, ο υφ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπ. Παιδείας.
βρεφονηπιακών σταθμών.
Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες Δήμοι κυρίως στα αστικά κέντρα λόγω έλλειψης αιθουσών για να στεγάσουν τα παιδιά, γνωστοποίησε στην υπουργό την πρόσφατη απόφαση-πρόταση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να ανασταλεί η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε Δήμους που αντικειμενικά, δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές.
« Θα εφαρμόσουμε το νόμο αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι απαραίτητες προδιαγραφές για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομών», σημείωσε.
Ο κ. Πατούλης μετά την συνάντηση μίλησε για αδιέξοδο αλλά και για διάθεση συνεργασίας

myota.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos