Τα 5 εμβληματικά έργα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

21 Ιουλίου 2019 11:45

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

 

Εμβληματικά κτίρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:

1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή.
2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.
3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.
4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.
5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Αυτές οι πέντε «κύριες», όπως τις χαρακτήρισε, «παρεμβάσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας».

Όπως υπογράμμισε, «τα εμβληματικά αυτά έργα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια κατοίκους, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα και της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos