Βρούτσης: Επωφεληθείτε τώρα από τη ρύθμιση 120 δόσεων, δεν θα υπάρξει άλλη

21 Ιουλίου 2019 13:31

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων και με τις ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση 120 δόσεων γι΄αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ακόμη πως η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά. Μάλιστα, προκειμένου να δώσει έμφαση ότι η ρύθμιση 120 δόσεων που θα έρθει τώρα θα είναι η τελευταία, απευθύνθηκε στους πολίτες λέγοντάς τους «το λέω, επωφεληθείτε τώρα από την ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη».

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τις 120 δόσεις

Εντωμεταξύ, στις αλλαγές τις 120 δόσεις που θα φέρει η κυβέρνηση αναφέρθηκε χθες και ο Κυριάκος Μητσάκης κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα γίνει πιο πιο ευνοϊκή με στόχο να μπουν σε αυτήν περισσότεροι πολίτες που έχουν οφειλές αλλά και να παραμένουν σε αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος που η ελάχιστη μηναία δόση μειώνεται, ενώ παράλληλα γίνονται ευνοϊκότερα τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και τα κίνητρα παραμονής σε αυτή.

Συγκεκριμένα:

Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.
Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.
Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos