Ο Βρούτσης επιβεβαιώνει ότι έχουν δοθεί «βασιλικές» συντάξεις

30 Ιουλίου 2019 11:33

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τις «βασιλικές» συντάξεις που είχαν εκδοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε κάνει λίγες ημέρες νωρίτερα την αποκάλυψη, αναφέρεται ξανά στο ζήτημα τονίζοντας ότι ευτυχώς η κυβέρνηση ενημερώθηκε έγκαιρα και μπόρεσε τελικά να βάλει «μπλόκο» στα υπέρογκα ποσά που ήταν έτοιμα να δοθούν σε συγκεκριμένους προνομιούχους.

Οπως είπε ο υπουργός της κυβέρνησης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, «σήμερα θα καταβάλλονταν οι συντάξεις και θα το μαθαίναμε μετά από χρόνια», ενώ χαρακτήρισε την ενημέρωση που έλαβε «κεραυνό εν αιθρία». Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά υψηλές συντάξεις οι οποίες έχουν καταβληθεί, ωστόσο θα τακτοποιηθούν μέσω ρύθμισης που μελετά συστηματικά η κυβέρνηση. «Από τη μία έχουμε ευνοϊκές απονομές συντάξεων και από την άλλη αδικίες. Θα γίνει restart στο σύστημα επανυπολογισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Απάντησε σε Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο περί fake news
Στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είχαν δηλώσει πριν από λίγες ώρες ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος σχετικά με fake news, τόνισε πως «δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με ονόματα και δηλώσεις» και σχολίασε πως είναι «θράσος ότι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο». Σημειώνεται ότι στο άκουσμα της αποκάλυψης έντονη ήταν και η αντίδραση της τέως υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα», το οποίο παραθέτει έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις συντάξεις-μαμούθ από τον Ιούλιο του 2018, αλλά άρχισε να μοιράζει χρήματα κανονικά από τον Νοέμβριο.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»
Η αποκάλυψη της εφημερίδας επιβεβαιώνει ότι με έγγραφο προς τη γενική διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ στις 10 Ιουλίου του 2018 φέρεται να γίνεται προειδοποίηση από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών πως, βάσει του νόμου, θα μπορούσε δυνητικά να δοθεί μεικτή σύνταξη 23.000,84 ευρώ σε ασφαλισμένο συμβολαιογράφο, σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας.

«Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν συντάξεις των 15.000 ευρώ. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, ενώ την ίδια ώρα προχώρησε στη διάψευση των ισχυρισμών της προηγούμενης κυβέρνησης περί πλεονασμάτων στον ΕΦΚΑ. Όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, σημείωσε πως αυτές ξεπερνούν τις 470.000.

Για τις 120 δόσεις
Καταληκτικά σημειώνεται ότι ο υπουργός Εργασίας όσον αφορά το ζήτημα των 120 δόσεων επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία των πολιτών να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς δεν θα υπάρξει παράταση στην υπαγωγή αιτήσεων πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου. «Κάναμε ό,τι ήταν αναγκαίο για τη διερεύνηση της ρύθμισης», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos