Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιγμα στην αγορά της Νότιας Κίνας προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού

09 Σεπτεμβρίου 2019 16:45

Θεοχάρης και Κόνσολας εγκαινίασαν στην Θεσσαλονίκη το Dong Guan Pavilion

Δυναμικό άνοιγμα στην αγορά της Νότιας Κίνας επιχειρεί η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και του Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, εγκαινιάστηκε ο νέος εκθεσιακός χώρος κινεζικών βιομηχανιών από τη Dong Guan (Dong Guan Pavilion) στην Θεσσαλονίκη, εντός του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-HELEXPO. Το Pavilion της Dong Guan θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και στοχεύει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό κόμβο για την προώθηση των εξαγωγών της Dong Guan στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο νέος εκθεσιακός χώρος της Dong Guan στην Θεσσαλονίκη εντάσσεται στις δράσεις αδελφοποίησης των δύο πόλεων, και δημιουργήθηκε από το World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF), με την υποστήριξη του Hellenic Trade Council (HETCO), για να φιλοξενήσει περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις και 40 κορυφαίους βιομηχανικούς και τεχνολογικούς ομίλους της Νότιας Κίνας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε το «άνοιγμα» ανάλογου ελληνικού μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Dong Guan τον προσεχή Οκτώβριο από το Hellenic Trade Council (HETCO) για την προώθηση ελληνικών προιόντων στην αγορά της Νότιας Κίνας. Αυτό θα είναι το 2ο Ελληνικό Pavilion στην Κίνα, μετά από εκείνο που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Σαγκάη.

Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού φιλοδοξεί να επεκτείνει τη συνεργασία του ΕΟΤ με το Hellenic Trade Council (HETCO), μετά το μόνιμο εκθεσιακό χώρο του ΕΟΤ στη Σαγκάη που εξασφάλισε για δέκα χρόνια η προκάτοχος του κ.Θεοχάρη, Έλενα Κουντουρά, προωθείται η δημιουργία νέου μόνιμου περιπτέρου του ΕΟΤ στην κινεζική Dong Guan, που θα δώσει νέα δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Νότιας Κίνας.

Η Dong Guan αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο μίας τεράστιας οικιστικής ζώνης που αποτελείται από το Σεντζέν, τη Γκουαντσού, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο με περισσότερους από το 70 εκατ. κατοίκους. Αποτελεί έδρα των κορυφαίων παγκοσμίως εταιρειών τεχνολογίας, όπως HUAWEI, OPPO και VIVO. Αξίζει να τονισθεί ότι 1 στα 5 smartphones παγκοσμίως έχει παραχθεί στη Dong Guan.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, της Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης, κας Βούλας Πατουλίδου, του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρου Λεκάκη, της Πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κας Zhang Qiyue, του Προέδρου της ΠΑΕ Άρης, κ. Θόδωρου Καρυπίδη, συνοδεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, του Αντιπροέδρου του World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF), κ. Liang Yong Xiong, και της Προέδρου του Hellenic Trade Council (HETCO), κας Ειρήνης Καρυπίδη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr