Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

03 Οκτωβρίου 2019 18:58

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτή, συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Ειδικός Γραμματέας Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών και της οργάνωσης των χώρων υποδοχής. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση εμπλοκή του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κι αυτό γιατί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν άμεσα στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά. Μάλιστα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε κάλεσμα σε ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως ιδιοκτήτες ή και κάτοχους ακινήτων δυνάμει σχετικών συμβάσεων.
Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης ότι τη δημόσια επικοινωνία για το μεταναστευτικό/προσφυγικό αναλαμβάνει ο Ειδικός Γραμματέας Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos