Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα για την κατάληψη των αρμών της εξουσίας -«Επικίνδυνη σταλινική αντίληψη»

17 Φεβρουαρίου 2020 12:47

Στην κυβέρνηση εκλαμβάνουν πολύ σοβαρά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τη «δεύτερη φορά Αριστερά», ενώ υποστήριξε ότι όταν το κόμμα εκλεγεί ξανά στην εξουσία, θα πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Θα συζητηθεί στο Μαξίμου η δήλωση Τσίπρα
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού χρησιμοποιούν πολύ σκληρές εκφράσεις για να περιγράψουν τη θέση του κ. Τσίπρα και μιλούσαν για αποτύπωση της «σταλινικής αντίληψης» που χαρακτηρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τον «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη αντίληψη για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, που αναδεικνύει ταυτόχρονα τη λογική με την οποία άσκησε την εξουσία ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του.

Σήμερα μπορούμε να περιμένουμε σειρά παρεμβάσεων από κυβερνητικά στελέχη με στόχο να αναδείξουν ότι οι διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία, την ασφάλεια και το μεταναστευτικό, αλλά, ακόμα σημαντικότερο, την ίδια τη λειτουργία των θεσμών που διασφαλίζουν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου.

 Ταυτόχρονα, το μήνυμα που θα εκπέμψουν είναι ότι η παρουσία της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και η παραμονή της εκεί, με τη συνεισφορά των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, παρά τα πειράματα Τσίπρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, εμπόδισαν τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβληθεί στους «αρμούς της εξουσίας», που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης.

ΝΔ: Συνδέουν τη δήλωση με τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη
Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ σε συζητήσεις τους συνδέουν τη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις αποκαλύψεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει η πεποίθηση σε πολλά από αυτά τα στελέχη ότι «δεν μπορεί ο Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός που υπαγόταν απευθείας στον πρώην πρωθυπουργό, να ενεργούσε μόνος του, χωρίς να έχει γνώση ο ίδιος ο Τσίπρας».

Πέτσας: Ανατριχιαστική η δήλωση Τσίπρα
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε «ανατριχιαστική» τη δήλωση Τσίπρα και υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να ελέγξει τους θεσμούς. «Είμαι χαρούμενος που επί των ημερών μας ανοίγουν και δεν κλείνουν κανάλια» σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη Novartis και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας, ότι "πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας", δηλαδή τη Δικαιοσύνη».

Μετά την κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τα εργασιακά, όπου ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται έτοιμος να επιμείνει σε αυτό το μοτίβο. Είναι εμφανής η πρόθεσή του να θέσει καθαρές πολιτικές και αξιακές γραμμές σε σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ευδιάκριτες στους πολίτες.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos