Μεταναστευτικό: Μουτζούρης - «Να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός»

27 Φεβρουαρίου 2020 00:28

«Στρατός κατοχής, στρατός του Ερντογάν τα ΜΑΤ» ακούγεται να λέει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη 

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη, θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς» λένε κυβερνητικά στελέχη

«Να κι αν είναι οργισμένος» ο πρωθυπουργός, με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του να δείχνουν τα γεννητικά του όργανα, εμφανίζεται να λέει σε ένα πραγματικά αποκαλυπτικό και σοκαριστικό για τη χυδαιότητά του βίντεο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο περιφερειάρχης ακούγεται να δηλώνει... πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στο νησί της Λέσβου, ως «στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν».

Αν και δηλώνει... λογικός άνθρωπος, όπως ακούγεται να λέει, στη συνέχεια ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι». «Μην τον ανάψεις (σ.σ. τον πρωθυπουργό, γιατί τώρα τον έχει πιάσει...» συστήνει μάλιστα στον κ. Γεραπετρίτη, λέγοντας ότι διαβάζει σε διάφορα sites ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον ίδιο. «Ε, κι εγώ μπορώ να σου πω, να κι αν είναι οργισμένος» προσθέτει, συνοδεύοντας τα λόγοα του με την χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του προς τα γεννητικά του όργανα.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να δυναμιτίσει το κλίμα, βάζοντας «λάδι στη φωτιά» των αντιδράσεων των νησιωτών για τις κλειστές δομές, περιγράφοντας τα ΜΑΤ στη Λέσβο, κάνει λόγο για «στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν». Παράλληλα, αφήνει υπονοούμενα ότι μπορεί να μην πάει στην προγραμματισμένη με τον πρωθυπουργό συνάντηση την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Πέτσας: Αποσύρονται από Χίο και Λέσβο οι δυνάμεις των ΜΑΤ που πήγαν για ενίσχυση

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο, καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Η απόφαση ελήφθη νωρίτερα την Τετάρτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε, μεταξύ άλλων: «Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, γιατί έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον λόγο να παραμένουν εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή».

Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ υπάρχουν εδώ και χρόνια στα νησιά. Έτσι, θα αποχωρήσουν οι διμοιρίες που πήγαν ως ενίσχυση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, «πυροσβεστική» παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τους νησιώτες και να μην επαναληφθούν τα σημερινά βίαια επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις επιχειρεί η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και δήμαρχοι τριών νησιών που θα κατασκευαστούν κλειστές δομές σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στις 17.00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

«Το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα προχωρήσει, ο στόχος μας είναι να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση» διευκρίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τον σκοπό της αυριανής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, όλα δείχνουν ότι, εάν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή στη στάση του κ. Μουτζούρη, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κόψει κάθε διάλογο και δίαυλο επικοινωνίας μαζί του.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos