Ο Δημήτρης Τσοπανάκης στο πλευρό του Γ. Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

21 Μαρτίου 2014 12:08
9997 φορές

Δεν θα μπορούσα να λείψω από μία τέτοια προσπάθεια για αλλαγή του κατεστημένου συστήματος, που κατάφερε να μεγαλουργήσει εις βάρος των συμφερόντων του νησιού μετατρέποντας το από ναυαρχίδα του τουρισμού σε τουριστική θαλαμηγό.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής το Γιώργο Χατζημάρκο, έναν Ρόδιο επιχειρηματία, που στη σύντομη πολιτική του διαδρομή με έχει πείσει ότι έχει τις ικανότητες να διοικήσει αυτό τον τόπο. Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί για ανάπτυξη των νησιών μας με κύριους άξονες τον Τουρισμό, τον Πρωτογενή Τομέα και τον Πολιτισμό συμπίπτουν με τις προσωπικές μου απόψεις και τίθεμαι στην ομάδα για να προσθέσω στον Πολιτισμό και το κομμάτι του αθλητισμού που χρόνια τώρα παραμένει σε αδράνεια. Τα νησιά μας στερήθηκαν μέχρι σήμερα την διάθεση για προσφορά στον αθλητισμό, γιατί ποτέ δεν εξέλεξαν έναν σύμβουλο που να έχει την εμπειρία και την γνώση να τον αναγάγει σε κυρίαρχο κομμάτι του τουριστικού πακέτου προσφορών. Οι προτεραιότητες αυτές αποδεικνύουν την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την καλλιέργεια κάθε πεδίου που θα δώσει κίνητρο σε άξιους, δραστήριους και ευέλικτους ανθρώπους να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.


Η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου μεγάλωσε και μετατράπηκε σε σεβασμό, όταν είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά την στάση του στα θέματα που απασχολούσαν πρώτιστα το ΕΒΕΔ και πρόσφατα τον δήμο. Πάντα διαβασμένος και απόλυτα ψαγμένος σε όλα τα θέματα, είχε την δυνατότητα να εκφράσει και να τεκμηριώσει την άποψη του, βοηθώντας πολλές φορές το σώμα να πάρει την σωστή απόφαση. Είναι σημαντικό να βλέπεις πως συμπεριφέρεται κάποιος όταν θεσμικά καλείται να υπηρετήσει μια θέση εντελώς αντίθετη με όσα έχει συνηθίσει να κάνει. Ο Γιώργος Χατζημάρκος, έχει το χάρισμα του ηγέτη, και την ικανότητα να βρίσκει λύσεις και να δημιουργεί.

Δεν κρύβω ότι η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στους συνεργάτες του, επηρέασε την απόφασή μου. Είναι άξιο αναφοράς ότι ένα τόσο δραστήριο και αποφασιστικό άτομο, δίνει χώρο σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες, επιτρέποντάς τους να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό της γραμμής που θα ακολουθήσει η παράταξη. Είναι τώρα σειρά των πολιτών της περιφέρειάς μας αφού σκεφθούν πως οι διαχειριστές επί τριάντα χρόνια των τόσων εκατομμυρίων ενώ θα μπορούσαν να έμεναν στην ιστορία αυτού του τόπου, αλλά δεν πέτυχαν τίποτα, να απεμπλακούν από αυτό το κατεστημένο και να οδηγήσουν ένα βήμα «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με το Γιώργο Χατζημάρκο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στη Ρόδο, όπου αποφοίτησα από το εξατάξιο Βενετόκλειο Γυμνάσιο το 1974. Το 1976 αποφοίτησα από την σχολή Δημοσιογραφίας Βαρώση στη Θεσσαλονίκη και ανέλαβα τις τύχες των εφημερίδων Ροδιακή και Γνώμη. Παράλληλα ασχολήθηκα με εμπόριο και συμμετείχα ενεργά στα κοινά του τόπου, (μέλος του αθλητικού συλλόγου Διαγόρας επί 25 έτη, πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ επί 15 έτη, υπεύθυνος διοργάνωσης των παγκοσμίων τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ στη Ρόδο, μέλος του δ.σ. της ΕΟΠΕ, μέλος του δ.σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, νομαρχιακός σύμβουλος της μειοψηφίας κατά την πρώτη εκλεγμένη νομαρχιακή διοίκηση, πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, μέλος του συλλόγου αυτοάνοσων νοσημάτων «Θάλεια», μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ μέχρι σήμερα, κ.α.). Είμαι παντρεμένος με την Ελευθερία το γένος Χατζηπέτρου και έχουμε αποκτήσει τέσσερα παιδιά δύο κορίτσια και δύο αγόρια.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 05:10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Parianotypos.gr

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Ιστότοπος: http://www.themewinter.com

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos