Τριήμερο διεθνές φεστιβάλ τζαζ στην Πάτρα 11,12,13 Ιουνίου

07 Ιουνίου 2015 18:25

Εχοντας διαγράψει μια συναρπαστική πορεία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου και μεγάλης ανταπόκρισης από το μουσικόφιλο κοινό, το «Jazz+Πράξεις» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στις 11, 12 και 13 Ιουνίου, έχει καταγραφεί ως μία από τις πιο ζωντανές και απαιτητικές δράσεις σε πανελλήνια κλίμακα στον χάρτη του είδους.

Συνεχίζει και φέτος ανεβάζοντας το επίπεδο ακόμη περισσότερο, αφού στο πρόγραμμα φιγουράρουν δύο κορυφαία σχήματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο απόγειο της δημιουργικής τους πορείας και εξέλιξης και έχουν καταξιωθεί στο παγκόσμιο τζαζ πάνθεον, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και εγκωμιαστικά σχόλια. Ο λόγος για το κουαρτέτο του Νορβηγού σαξοφωνίστα και συνθέτη Marius Neset και το τρίο του Κουβανού πιανίστα συνθέτη Alfredo Rodriguez, που αποτελούν αποκλειστικές εμφανίσεις για το «Jazz+Πράξεις 2015», ενώ τα σχήματα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελ λάδα. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα από τα πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή ελληνικά σχήματα, το κουαρτέτο του ουτίστα Αλέκου Βρέτου, ο οποίος με ένα κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής και υπέροχες μελωδίες και ρυθμούς διευρύνει τη θεματική του τριημέρου, ενώ με υψηλό ποιοτικό επίπεδο εξασφαλίζεται η τοπική παρουσία με το σχήμα τεσσάρων καταξιωμένων μουσικών-καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου (πιάνο), της Ιβόνα Γκλίνκα (φλάουτο), του Βιλέν Καραπετιάν (κοντραμπάσο) και του Λεωνίδα Πλιάτσικα (ντραμς), το οποίο θα ανοίξει το τριήμερο παρουσιάζοντάς μας ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Claude Bolling μέσα από τις όμορφες τζαζ σουίτες του.Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών.

 

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ ανά βραδιά και 22 ευρώ για το ενιαίο εισιτήριο του τριημέρου.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos