Η παραλία της Γλυφάδας, δωρεάν για όλους, όμορφη και καθαρή με νέες υποδομές

20 Αυγούστου 2015 15:43

Τα βαθιά και ωραία νερά της Γλυφάδας, στις πέντε ακτές της, από το παλιό Δημαρχείο προς τα Δικηγορικά και πέρα με κατεύθυνση το Ελληνικό ήταν πάντα δέλεαρ για πολύ κόσμο, καθώς είναι ελεύθερη η πρόσβαση. Εύκολα πηγαίνει κανείς και με το τραμ.

Αλλά φέτος, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Αυτό που αντικρίζουν οι λουόμενοι είναι ένα άλλο τοπίο, καθαρό και οργανωμένο. Ο Δήμος της Γλυφάδας και ο δραστήριος, νέος δήμαρχος κ. Γιώργος Παπανικολάου αντιμετώπισαν για πρώτη φορά στα χρονικά το πρόβλημα της ρύπανσης και της εγκατάλειψης. Αποψιλώθηκαν τα ξερά χόρτα, μαζεύτηκαν τα σκουπίδια, μπήκαν νέοι κάδοι απορριμμάτων, καινούργια παγκάκια, εγκαταστάθηκαν ντουζιέρες, αποδυτήρια και χημικές τουαλέτες, ενισχύθηκε ο φωτισμός, μπήκε πύργος ναυαγοσώστη και η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη, φυτεύτηκαν ψηλές κουκουναριές και τοποθετήθηκαν όμορφες, ψάθινες ομπρέλες. Επίσης, εγκαταστάθηκε Seatrac, που δίνει πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με αναπηρία. Και όλα αυτά σε ένα μικρό, χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα όσοι γνώριζαν από παλιά την κακή κατάσταση της παραλίας να τη χαίρονται τώρα διπλά.

Η αποτελεσματικότητα της νέας δημοτικής αρχής φαίνεται σε πολλά και σημαντικά στη Γλυφάδα όπως στις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές που εγκαινιάστηκαν φέτος, στο πότισμα στον Υμηττό, στην κοινωνική ιματιοθήκη, στο κοινωνικό μαγειρείο και συσσίτιο, και τόσα ακόμη μικρά και μεγάλα που δείχνουν αλλαγή πλεύσης.

Συχνά, η γραφειοκρατία και η έλλειψη τόλμης και αποφασιστικότητας ευθύνονται για την απουσία έργου που προκαλεί δυσφορία στους δημότες. Αλλά, στη Γλυφάδα, υπάρχει ένας δυναμισμός που σπάνια βλέπουμε, δυστυχώς, στη χώρα μας. Ο καθαρισμός των ακτών με απομάκρυνση ακόμη και μπάζων και μεγάλων εμποδίων προς τη θάλασσα έχουν αλλάξει ήδη ένα τοπίο που είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες παρά την ομορφιά του. Αυτό που μένει είναι να μπει και μία τάξη στη σειρά των αυθαιρέτων κατά μήκος της παραλίας, που είναι όλα πρόχειρες κατασκευές, κακόγουστες και απαράδεκτες.

Η παρέμβαση στις ακτές, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, είναι και μία πρόταση για το τι μπορεί να προσφερθεί στους δημότες στον τομέα της δωρεάν πρόσβασης στη θάλασσα. Ο κόσμος θέλει τη φροντίδα, την καθαριότητα από τις υπηρεσίες, μία σκιά, μια στοιχειώδη υποδομή, πράσινο και ασφάλεια. Αυτά τα πληρώνει άλλωστε μέσα από τα δημοτικά τέλη. Και το σημαντικό είναι ότι η αναβάθμιση των ακτών (για πρώτη φορά) έγινε χωρίς αλλοίωση ή επιβάρυνση ή εμπορευματοποίηση. Οι ακτές σε μεγάλο μήκος, εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες κόσμο και τώρα είναι απλώς πιο καθαρές και λειτουργικές. Για να παραμείνει το έργο σε υψηλό επίπεδο, πρέπει και οι χρήστες να το φροντίζουν. «Ολοι μαζί να φροντίσουμε τις παραλίες της Γλυφάδας, σεβόμενοι το έργο που έχει γίνει, τους γύρω λουόμενους και το περιβάλλον» λέει ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Παπανικολάου. Οσο πιο φροντισμένο είναι ένα περιβάλλον, τόσο πιο εύκολα το σέβονται και οι πολίτες.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos