Ο Ντεκότ και επισήμως στο «τιμόνι» του Μουσείου Μπενάκη

16 Ιανουαρίου 2016 18:55

O Olivier Descotes (Ολιβιέ Ντεκότ), πρώην διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, όπως πρώτη αποκάλυψε η «Κ». Η συνεργασία αυτή θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου.

Η Διοικητική Επιτροπή του μουσείου εξέδωσε χθες επίσημη ανακοίνωση: «Η επιλογή του Olivier Descotes ήταν ομόφωνη. Προήλθε αφενός από την επίγνωσή μας για τις ειδικές σημερινές ανάγκες του ιδρύματος για ενδυνάμωση και εξωστρέφεια, και αφετέρου από την αποδεδειγμένη εμπειρία του ως επικεφαλής σημαντικών πολιτιστικών οργανισμών. Είναι πεποίθηση όλων ότι θα διαδεχτεί τον Αγγελο Δεληβορριά με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό. Και είναι πεποίθηση όλων ότι η ανάληψη εκ μέρους του της διεύθυνσης του μουσείου θα αποφέρει πολύτιμους καρπούς για το ίδρυμα».

 

Η έλευση του σαραντάρη Γάλλου μπορεί να γίνει μια νέα αρχή για τα ελληνικά μουσεία. Η διαδικασία επιλογής διήρκεσε πάνω από έναν χρόνο, καθώς έπρεπε να εξεταστούν 82 υποψηφιότητες, Ελλήνων και ξένων. Οι άνθρωποι του μουσείου εξασφάλισαν την αφιλοκερδή συνεργασία της Egon Zehnder, της πιο αποδεκτής εταιρείας διεθνώς για την αναζήτηση εξειδικευμένων στελεχών, με στόχο η επιλογή του νέου διευθυντή να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα και με αποδεκτά από όλους κριτήρια, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάβει τη διεύθυνση του μουσείου σε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο, το πρόσωπο που θα διασφαλίσει τη μελλοντική πορεία και ανάπτυξή του. Γεννημένος στη Λα Ροσέλ, με λαμπρές σπουδές, μέλος οικογένειας ελληνομαθών, ο νέος διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα από τη θητεία του στο IFA. Λάτρης της μουσικής, του θεάτρου, της ποίησης και της φιλοσοφίας, θα φέρει νέο αέρα στην Κουμπάρη και στην Πειραιώς.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos