Ντοκιμαντέρ για τον Σπύρο Μερκούρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

28 Ιανουαρίου 2018 20:50

Σπάνιο αρχειακό υλικό, με αναφορές στην ζωή και το έργο της Μελίνας, ανέκδοτες ιστορίες που έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά και σηματοδοτούν την ιστορία της Ελλάδας, από την αρχή του αιώνα έως σήμερα

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή της COSMOTE TV και σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου προς τιμή του Σπύρου Μερκούρη, την Κυριακή 21η Ιανουαρίου, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο σκηνοθέτης και στην συνέχεια μίλησε φανερά συγκινημένος με διαρκές χαμόγελο, ο τιμώμενος Σπύρος Μερκούρης. Σπάνιο αρχειακό υλικό, με αναφορές στην ζωή και το έργο της Μελίνας, ανέκδοτες ιστορίες που έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά και σηματοδοτούν την ιστορία της Ελλάδας, από την αρχή του αιώνα έως σήμερα. Σπουδαία αρχεία και δράσεις πολιτισμού, σε όλο τον κόσμο, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού από τον δυναμικό και ακόμη ενεργό παρότι συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, Σπύρο Μερκούρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, πολιτικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, στρατιωτικοί απόστρατοι αλλά και συνεργάτες του. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Αντζελα Γκερέκου, την Ειρήνη Νταϊφά, την Όλγα Κεφαλογιάννη, τους Σήφη και Αννα Βαλυράκη, το Φώτη Παπαθανασίου, τους Μωυσή και Ραχήλ Καπόν, την Ξένια Παπασταύρου, τους Ανδρέα και Άννα Ζαΐμη, τον Αλέκο Αλαβάνο,την ανταποκρίτρια του Guardian Helena Smith καθώς και τους Πύρρο και Αλέξανδρο Μερκούρη.
Μικρή έκπληξη περίμενε τους καλεσμένους και τον πρωταγωνιστή της βραδιάς μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, καθώς ακολούθησε γιορτή γενεθλίων με τούρτα όπου απεικονιζόταν ο Σπύρος Μερκούρης υπό τον τίτλο «Ευχαριστούμε Σπύρο Μερκούρη».

Τραγούδησε στο πιάνο με αφιέρωση στον ίδιο η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, το «Αστέρι μου, φεγγάρι μου», ενώ ακολούθησε κοκτέιλ στο χώρο του Ιδρύματος.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos