Ο Μανώλης Γλέζος τιμήθηκε από τον θίασο «Diavol Kommandant»

03 Φεβρουαρίου 2018 11:49

Η ιστορία της παράστασης διαδραματίζεται στην Αθήνα της περιόδου 1943-1944 και περιγράφει με κωμικοτραγικό τρόπο τη ζωή κάποιων Αθηναίων, στα δύο τελευταία χρόνια της γερμανικής κατοχής

Το περασμένο Σάββατο στο θέατρο Λύχνος παρευρέθηκε ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος και τιμήθηκε από το θίασο «Diavol Kommandant» της Μαριάννας Κυριακάκη.

Η ιστορία της παράστασης διαδραματίζεται στην Αθήνα της περιόδου 1943-1944 και περιγράφει με κωμικοτραγικό τρόπο τη ζωή κάποιων Αθηναίων, στα δύο τελευταία χρόνια της γερμανικής κατοχής.

Ο Μανώλης Γλέζος, φανερά εντυπωσιασμένος από όσα διαδραματίστηκαν στο προσκήνιο, τόνισε ότι, η παράσταση, στο σύνολό της, κατάφερε να τον επανατοποθετήσει στον τόπο και το χρόνο εκείνο, που αγωνιζόταν, έφηβος σχεδόν, μαζί με τους συντρόφους του, για μια Ελλάδα χωρίς δυνάστες, χωρίς εκμεταλλευτές, χωρίς αδικημένους. Άνθρωποι, που δεν έζησαν αυτή τη φρίκη της Κατοχικής περιόδου, κατάφεραν να συν-κινήσουν έναν άνθρωπο-σύμβολο, που την έζησε και που πλήρωσε με εξορίες, βασανισμούς και φυλακίσεις την αντίστασή του στους κατακτητές.

Οι ηθοποιοί της παράστασης του εκτός των άλλων πρόσφεραν στον κ. Γλέζο μια συμβολική κούπα με την Ακρόπολη και την Ελληνική σημαία.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos