16η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου

25 Αυγούστου 2018 14:21

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει την υπερτοπικής σημασίας 16η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.

Η παράλληλη διεξαγωγή των δύο Συναντήσεων θα γίνει από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου στη Σύρο. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση των Συναντήσεων πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων, με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" και του Τομέα Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού (Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς). Στη φετινή διοργάνωση της Σύρου θα λάβουν μέρος περί τους 250 μουσικοί από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο.

Επίσης ενεργή παρουσία θα έχουν εκπρόσωποι της μουσικής λαϊκών πνευστών από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, φοιτητές μουσικών σπουδών που δραστηριοποιούνται στην παραδοσιακή μουσική του Αιγαίου, διακεκριμένοι εθνομουσικολόγοι, ηχολήπτες και σκηνοθέτες που θα μετακληθούν γι' αυτό το σκοπό. Καλούμε τους Πολιτιστικούς Φορείς του νησιού που επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των Κυκλάδων (συμμετοχή χορευτικών ομάδων στην υποδοχή των μουσικών και τις μουσικές βραδιές, προσφορά κεράσματος στους μουσικούς κατά τη διάρκεια παρουσίασης των σχημάτων κα), να επικοινωνήσουν με την κ. Χρηστιάννα Πάπιτση (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos