Η Λυρική ετοιμάζει τα κοστούμια για τη νέα της όπερα πάνω σε Barbie

03 Νοεμβρίου 2018 12:17

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια μελωδική παιδική όπερα του 20ού αιώνα, του Αυστριακού συνθέτη Ερνστ Τοχ.

«Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» θα παρουσιαστεί στα ελληνικά, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 25 Νοεμβρίου και για οκτώ πρωινές παραστάσεις, σε μουσική διεύθυνση και μετάφραση του Νίκου Βασιλείου και σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Η διάσημη ιστορία του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», που μιλά για την πριγκίπισσα που ήταν τόσο ευαίσθητη ώστε να ενοχλείται από ένα μπιζέλι κρυμμένο κάτω από αλλεπάλληλα στοιβαγμένα στρώματα, ενέπνευσε τον Αυστριακό συνθέτη Ερνστ Τοχ (Βιέννη, 1887 – Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 1964), ο οποίος έγραψε το 1927 μια παιδική όπερα σε λιμπρέτο του Μπέννο Έλκαν.

Ενα παλάτι σε ύφος Μπάουχαους και γεωμετρικά κοστούμια

Το σκηνικό του Πέτρου Τουλούδη είναι ένα παλάτι σε ύφος Μπάουχαους, μακριά από καθετί ρεαλιστικό, το οποίο μετατρέπεται σε κρεβατοκάμαρα, όπου τοποθετείται το κρεβάτι με τα στρώματα. Ένα βασικό στοιχείο του σκηνικού είναι η σουρεαλιστική, φουτουριστική μηχανή από όπου θα πέσουν τα μπιζέλια για να διαλέξει η Βασίλισσα το σωστό, με το οποίο θα εξακριβώσει τη βασιλική καταγωγή της Πριγκίπισσας.
Τα γεωμετρικά κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη έχουν πολύχρωμες επιρροές από κόμικς, ενώ το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι «παραμορφώνουν» την όψη των σωμάτων. Τους φωτισμούς υπογράφει η Βαλεντίνα Ταμιωλάκη.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos