Στο Μπενάκη έθιμα, πανηγύρια και θρησκευτικές τελετές από την ελληνική επαρχία και τα Βαλκάνια

07 Νοεμβρίου 2018 11:47

Οι φωτογράφοι Γιώργος Τατάκης και Μιχάλης Παππάς, με έδρα την Αθήνα, δημιουργούν εικόνες από έθιμα και παραδοσιακά δρώμενα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1) παρουσιάζει την έκθεση των φωτογράφων Γιώργου Τατάκη και Μιχάλη Παππά με τίτλο «ΗΘΟΣ. Εικόνες από μιαν άλλη Ελλάδα» από σήμερα έως και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει, για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας, εικόνες τις οποίες οι δύο φωτογράφοι δημιούργησαν τα επτά τελευταία χρόνια, κατά την περιήγησή τους σε δρώμενα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Η δουλειά τους αντλεί έμπνευση από εικόνες παλαιότερων master φωτογράφων, όπως οι Κ. Μάνος, Ν. Οικονομόπουλος, J. Koudelka κ.ά., αλλά και από την τριβή και την εξοικείωσή τους με τα δρώμενα αυτά και τη συγκεκριμένη κουλτούρα εν γένει.

Η αγάπη τους για ανθρωποκεντρικές εικόνες αλλά και την ελληνική επαρχία τους ώθησε στη δημιουργία εικόνων με αφετηρία τοπικά παραδοσιακά πανηγύρια και την παραγωγή ενός περισσότερο βιωματικού έργου.

Στόχος τους είναι να επικοινωνήσουν τις προσωπικές τους αναζητήσεις και τα συμπεράσματα αυτών των αναζητήσεων στο ευρύ κοινό, μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos