Ακόμα τέσσερα βραβεία για το «The Favourite» του Λάνθιμου -Από τους Βρετανούς Κριτικούς Κινηματογράφου

22 Ιανουαρίου 2019 12:45

Το «The Favourite», η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, και το ασπρόμαυρο «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν κυριάρχησαν στα βραβεία του London Film Critics’ Circle που απονεμήθηκαν την Κυριακή το βράδυ.

Όπως και στα βραβεία BAFTA έτσι και στα χθεσινά βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου, η ταινία απέσπασε βραβεία στις 4 από τις 10 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια.

Οι, Ολίβια Κόλμαν και η Ρέιτσελ Βάις, κυριάρχησαν στις γυναικείες κατηγορίες, αποσπώντας το βραβείο του Α' και Β' γυναικείου ρόλου αντίστοιχα. Το «The Favourite» απέσπασε επίσης το βραβείο της καλύτερης βρετανικής / ιρλανδικής ταινίας, ενώ κέρδισε και το βραβείο σεναρίου.

O Aλφόνσο Κουαρόν, ως σκηνοθέτης και η ταινία του «Ρόμα» έχουν σαρώσει τα βραβεία O Aλφόνσο Κουαρόν, ως σκηνοθέτης και η ταινία του «Ρόμα» έχουν σαρώσει τα βραβεία

Μεταξύ των κερδισμένων και το μεξικάνικο δράμα του Αλφόνσο Κουαρόν «​Ρόμα», που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας, με τον σκηνοθέτη να αποσπά το αντίστοιχο βραβείο σκηνοθεσίας.

Το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Ιθαν Χοκ για το First Reformed.

Η Τζέσι Μπάκλεϊ αναδείχθηκε καλύτερη Βρετανίδα ηθοποιός για τον ρόλο της στο «Beast».

Ο Ρούπερτ Έβερετ βραβεύτηκε ως βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Βρετανός Ηθοποιός της Χρονιάς για τον ρόλο του στο φιλμ «The Happy Prince», ενώ το κορυφαίο βραβείο των κριτικών απέσπασε ο Πεδρο Αλμοδόβαρ για το σύνολο του έργου του

Το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Ιθαν Χοκ για το First ReformedΤο βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Ιθαν Χοκ για το First Reformed

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο The May Fair Hotel το βράδυ της Κυριακής

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos