Δήμος Αθήνας: Το εορταστικό πρόγραμμα για τις Απόκριες

10 Μαρτίου 2013 15:05

Μήνυμα αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που βιώνει η Ελλάδα, θα προσπαθήσει να φέρει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων για την Αποκριά, αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό δυναμικό του και συνεργαζόμενος με τοπικούς φορείς.

Ο παλμός της Αποκριάς ξεκινά από την πλατεία Βαρβακείου και απλώνεται στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Σύνταγμα, στο Ζάππειο, στο Λόφο του Φιλοπάππου και σε γειτονιές της πρωτεύουσας, στις Λέσχες Φιλίας και στα Πολιτιστικά και Αθλητικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων.

Δρώμενα και δράσεις για παιδιά, οργανώνει ο δήμος, σε καθημερινή βάση στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, ενώ την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Ζάππειο, οργανώνεται αποκριάτικος χορός με εργαστήρια ζωγραφικής, μουσικοκινητικά παιχνίδια και ξυλοπόδαρους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και άλλα εδέσματα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων και του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής.

Γλέντι για τα Κούλουμα οργανώνεται και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου, από την πλατεία Βαρβακείου, με συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με πλούσια εδέσματα- προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos