Ξεκινά στο Πλανητάριο η παράσταση «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη»

13 Μαρτίου 2013 20:48

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα αρχίσει να προβάλει από την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, μία νέα παιδική παράσταση με τίτλο «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη».

Πρόκειται για μία ψηφιακή παράσταση με εντυπωσιακά γραφικά, που μετατρέπουν τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου άλλοτε σε λιβάδι και άλλοτε σε κορμό δέντρου και επιτρέπουν στους θεατές να έχουν μία εκπαιδευτική γνωριμία με τη ζωή των δέντρων. Γιορτάζοντας την εαρινή ισημερία, καθώς και την παγκόσμια Ημέρα των Δασών, το Πλανητάριο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν πρώτοι την παράσταση σε ειδική εκδήλωση-πρεμιέρα την Πέμπτη, 21 Μαρτίου.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, στις 19:30 και στις 20:30. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα γίνει από το Ταμείο του Πλανηταρίου, μετά τις 18:30 της ίδιας ημέρας. Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό, η παράσταση περιγράφει πώς τα δέντρα μεγαλώνουν, πώς τρέφονται και κυρίως πώς προσφέρουν τα απαραίτητα συστατικά για τη ζωή όλων μας, το οξυγόνο και τη γλυκόζη.

Το ταξίδι στην καρδιά των φυτών και των δέντρων έχει στόχο να κατανοήσουμε ότι όλοι όσοι ζούμε στη φύση αποτελούμε μία αλυσίδα και, κυρίως, ότι χωρίς τα φυτά η ζωή στη γη θα ήταν πολύ διαφορετική.

Σκηνοθεσία στην ελληνική διασκευή έχει κάνει η Μαρία Ζερβού, ενώ, τις φωνές τους χαρίζουν στους ήρωες οι ηθοποιοί Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σία Κοσκινά, Μίνα Αδαμάκη, Χρήστος Θάνος και Μάνος Καρατζογιάννης. Την επιστημονική επιμέλεια του κειμένου έχει κάνει η Κατερίνα Τσικαλάκη.

Η τιμή εισιτηρίου θα είναι 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos